Breaking News

Burkan El-Firat: Gerçeklerin tersyüz edilmesine izin vermeyeceğiz

HABER MERKEZİ – Burkan El Fırat Operasyon Odası, Suriye Ulusal Konseyi’nin bütün açıklamalarının DAIŞ’ın yenilgisini örtbas etmeye yönelik olduğunu ifade etti. Gerçeklerin tersyüz edilmesine asla izin vermeyeceklerini söyleyen Burkan El Fırat, koalisyonun halkların bağrına paslı hançer saplamaya çalıştığını kaydetti.
Burkan El Fırat Operasyon Odası Sözcüsü Şerwan Derwiş, Suriye Ulusal Konseyinin “YPG ele geçirdiği yerlerdeki halkı zorla dışarı çıkarıyor” yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. Konu hakkında yazılı bir açıklama yayınlayan Derwiş, koalisyonun kin ve nefretle bir kez daha halklar arasında çatışma çıkartmak istediğini söyledi. Bunun doğruluğunun koalisyonun son açıklamasında da ortaya çıktığını belirten Derwiş, Cizir Bölgesinde bir çok köy ve kenti DAIŞ çetelerinden alan YPG ye karşı açıklamalarında öne sürdüğü iddiaların gerçekle hiçbir alakası bulunmamaktadır. Ancak bu açıklamadan DAIŞ ve Koalisyon arasındaki ilişki açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. Yaptıkları açıklama ile DAIŞ’ın Suriye halklarına karşı yürüttüğü vahşi uygulamaların bir ortağı oldukları ortaya çıkmıştır.
YPG ve Burkan El Fırat arasında oluşturulan strateji Suriye halklarını DAIŞ vahşetinden kurtarmak için ortak bir şekilde hazırlanmıştır. Ve bu işbirliği devam edecektir. Her ne kadar Koalisyon bilinen siyasetlerine göre hareket etse de DAIŞ zorbalığına mazur kalmış Suriye halkları gerçeğin farkındadır.
YPG güçleri bütün hamlelerini bölge halklarının isteği üzerine gerçekleştirmektedir. Bunun en iyi örneği Kobanê ve Hesekê’dir. Savaş zamanında yurttaşların can ve mal güvenlikleri uluslar arası savaş hukuku temelinde korunmalıdır. Bu esas üzerinde hiç kimsenin bütün dünyada insanlık değerlerini koruduğu ispat olunan güçlerimize yönelik karalama ve doğruları tersyüz etmelerine izin vermeyeceğiz.
Burkan El Fırat Operasyon odası olarak, kamuoyunun bilmesinin isteriz ki  Suriye Ulusal Koalisyonunun Cizir, Reqa ve Halep’te yürüttüğümüz macadeleye hiçbir zaman güçlerimize yardımcı olmamıştır. Buradan sormak isteriz, Neden Ulusal Koalisyon Kobanê direnişi sırasında bizden ve Özgür Suriye Ordusu taburlarından neden desteğini çekti?
Bu dönemde radikal guruplara verdikleri destek ortaya çıkmıştır. Buda ortaya çıkarmıştır ki, Koalisyon kendisini çetelerin çatı örgütü haline getirmektedir. Çete işkali altında bulunan bütün bölgelerde halkımız katliyan ve göç tehdidi altındadır. Cezaevlerine atılmakta, kaçırılmakta ve öldürülmektedirler.
Koalisyon son açıklamaları ile açıkça DAIŞ çeteleri karşısında elde edilen kazanımları engellemek istemektedir. Çetelerin yenilgisini saklamak istemektedirler.  Açıklamanın canımız pahasına bile olsa savunmaktan geri durmayacağımız halkların barışı ile hiçbir alakası bulunmamaktadır. Sununa kadar, bölgedeki halklarımızı yok etmek isteyen DAIŞ ve rejimin bütün siyasetlerine karşı duracağız.
Bir kez daha YPG’nin desteğiyle Burkan El Fırat Operasyon Odası ve Özgür Süriye Ordusu’ndaki kardeşlerimizle birlikte, çetelerin bölgemizde vahşi yöntemlerle halklarımıza saldırmalarına izin vermeyeceğimizi belirtiyoruz. Şehitlerimize söz veriyoruz ki bütün bölge çetelerden temizleninceye kadar mücadelemizi sürdürecek ve girdiğimiz çatışmalarda uluslar arası hukuk ve savaş hukukuna göre hareket edeceğiz.”
(lg/aç)
ANHA

No comments