Breaking News

Çeteler Türkiye’den gelmediyse AA o gürüntüleri nasıl aldı?

HABER MERKEZİ – Urfa valisi, çetelerin Türkiye tarafından Kobani’ye sızdığını yalanlarken, Türk devletinin resmi ajansı Anadolu Ajansı’nın, Kobani’ye dönük çete saldırıları dakikalar öncesinden saldırı bölgesine odakladığı kamerayla görüntülemesi, çetelerin Türtkiye’den geçtikleri yönündeki şüpheleri daha da güçlendirdi.
DAIŞ çetelerinin, bugün sabahın 04.00’ünde Türkiye sınırında gerçekleştirdiği intihar saldırısını Anadolu Ajansı görüntüledi.
Bu durum üzerine gazeteciler, “Neden AA?” diye sordu.
Gündem Gazetesi’nin editörlerinden Sedat Yılmaz, bölgede yüze yakın Kürt basın çalışanının görev yaptığına dikkat çekti, buna karşın görüntülerin sadece AA kameralarına yansıması üzerine Twitter hesabından şu soruları sordu: “AA o saatte o bölgeyi ne diye izlemiş? AA muhabirlerinin sabahın 4’ünde Kobanê’yi gözleme nedeni ne? Yoksa bu görüntüleri DAİŞ mi servis ettirdi? AA o bölgede sabit kamera yerleştirmemişse o patlama anını nasıl bu kadar sarsıntısız ve hedefe odaklı çekmiş?”
Görüntülerin güvenlik kamerası tarafından kaydedildiği iddialarına da karşı çıkan Yılmaz, “Bir gazeteci olarak söylüyorum. O görüntüler kesinlikle güvenlik kamerası değil, insan eliyle çekilmiş görüntülerdir” dedi.

No comments