Breaking News

Dêrik’te iki direnişçi uğurlandı

DÊRIK – Serêkaniyê ve Til hemîs direnişlerinde yaşamını yitiren özsavunma güçleri üyesi Goran Ebu Zeyd ile YPG savaşçısı Nuri Musa’nın (Şervan Agiri) cenazesi, binlerce Derikli tarafından toprağa verildi.
Aralarında Savunma Konseyi Başkanı Ebdulkerim Saruxan, yardımcıları Ronahi Eli ve Ebdulehed Gewriyê, İçişleri Konseyi Başkanı Kenan Berekat, Gençlik ve Spor Konseyi Başkanı Mıhemed Fatime, Yasama Meclisi Divanı meclis üyesi Pervin Mihemed’inde bulunduğu yüzlerce kişi, cenazeleri Derik’teki Watani hastanesinden almak üzere toplandı.
Sloganlar eşliğinde cenazeyi alan halk konvoylarla Ş. Xebat mezarlığına doğru yola çıktı. Mezarlığa yaklaşıldığında halk cenazeleri omuzlarına alarak sloganlar eşliğinde şehitliğe kadar yürüdü.
Şehitlikte şehitler için yapılan askeri törenin ardında Savunma Konseyi Başkanı Ebdulkerim Saruxan bir konuşma yaptı. Özgürlük savaşçılarının Rojava’da fedaice yütüttükleri mücadeleye dikkat çeken Saruxan, “çetelere karşı savaşan Rojava halkı ve Rojava öz savunma güçleri, varlıklarını ispatlamıştır. Halkımız halen direnişine  devam etmektedir ve demokratik ulusun yaratılması için de tüm gücüyle mücadeleye katılmaktadır” dedi. Saruxan, Rojavanın savunulması için tüm gençleri direniş saflarında yer almaya çağırdı.
Merasimin devamında TEV-DEM , Yekitiya Star, Şehit Aileleri Kurumu, Derik özsavunma kurumları adına da konuşmalar yapıldı. Konuşmacılar, YPG-YPJ savaşçılarının çeteler karşısında görstermiş oldukları çıkarsız direnişe dikkat çekerek herkesin özsavunma görevini yerine getirmesi gerektiğini, böylece güçlenen halkın da direnişiyle bölgenin daha erken çetelerden temizleneceğini belirtti.
Merasimde her iki direnişçinin sicilleri okunarak ailelerine şehadet belgeleri teslim edildi. Aileler adına yapılan konuşmalrda da direnişçilerin mücadelesine bağlılık sözü verildi.
Merasimin sonunda zılgıtlar ve sloganlarla direnişçiler toprağa verildi.
(rb/aç)
ANHA

No comments