Breaking News

Hesekê’li araplardan YPG’ye talep: Bizi savunun!

HESEKÊ – Hesekê kentinde yaşayan arap aşiret reisleri, toplum kanaat önderleri (Rûsipîler), örgüt, kurum ve Meclislerinin temsilcileri Hesekê’nin güney kısmındaki mahallelerini savunması için YPG’den resmi talepte bulundu. Cibûr aşiretinin ileri gelenlerinden Şêx Mîrza El-Mislit, kentin güneyindeki tüm mahalle sakinlerinin YPG’yi ziyaret ederek kendilerini savunma talebinde bulunacakarını söyledi.
Birkaç gün önce Toplumsal İlişkiler Bürosu kuran Hesekê’nin tüm meclis temsilcileriyle doğal toplum önderleri ve aşiret ileri gelenleri, kentteki YPG Halkla İlişkiler ve Örgütlenme Bürosunu ziyaret etti.
Kürt ve arap aşiretlerinin temsilcileri, Hesekê Rûsipîler Meclisi, Halkların Kardeşliği Meclisi’nden oluşan Hesekê Toplumsal İlişkiler Bürosu, Hesekê araplarından olan Cizîr Kantonu Yasama Meclisi Divan üyesi Ekrem Mehşûş ve TEV DEM yöneticilerinden Ebdulselam Ehmed ile birlikte  Hesekê kentindeki YPG Halkla İlişkiler ve Örgütlenme Bürosunu ziyaret etti.
Heyet, YPG komutanı Garzan Efrîn ile YPG Halkla İlişkiler ve Örgütlenme Bürosu sorumlusu Lewend Rojava tarafından karşılandı.
YPG komutanı Garzan Efrîn, Hesekê kentinde yaşanan son durumlara ilişkin bilgilendirmede bulunarak YPG olarak kentteki tüm halkları koruyup savunmaya hazır olduklarını belirtti. Efrîn, “tüm halkların düşmanı olan bir güce karşı savaşıyoruz. Artık herkes YPG/YPJ’nin gücünü ve bu savaşta elde ettiği başarıları iyi görüyor, kabul ediyor. Çünkü YPG, bu kenti haklar için cehenneme çevirmek ve halkarını katliamdan geçirmek isteyen DAIŞ çetelerine karşı büyük bir direniş sergileyerek bu kanlı planları boşa çıkarmış ve tarihi kazanımlara imza atmıştır. Bu bölgemizi tümden çetelerden temizleyinceye kadar da mücadelemizi kararlılıkla sürdürüeceğiz” dedi.
Durumlar YPG kontrolünde
YPG Halkla İlişkiler ve Örgütlenme Bürosu sorumlusu Lewend Rojava ise görüşmede, DAIŞ çetelerinin Hesekê kentine geçmeye çalıştıklarına dikkat çekerek, “güçlerimiz hazırlıklıdır. Çetelerin kente girip halkların ortak yaşamı ve kardeşliğini bozmalarına, kenti savaş sahasına dönüştürme çabalarına izin vermeyeceğizˮ dedi
Lewend Rojava, Hesekê çevresinde olup bitenlere YPG’nin vakıf olduğunu belirterek size herşeyin YPG’nin kontrolü altında olduğunu müjdeliyorum. Tüm kenti savunmaya hazırız” dedi.
‘YPG’ye destek olacağız’
Heyet adına konuşan Hesekê Rûsipîler Meclisi üyesi Iyad Ebû Talib da YPG/YPJ’nin gücünü çok iyi bildiklerini, ancak kentin ve sivil halkın korunup savunulmasının tüm Hesekêlilerin görevi olduğunu belirtti. Ebu Talib, “bu yüzden de Hesekê bölgesi Rûsipîleri ve siyasi ve toplumsal örgüt temsilcileri olarak YPG’ye yardımcı olmalı, destek sunmalıyız. YPG’nin arkasında kent içinde güvenlik ve savunma hattı oluşturmalıyız. Bu temelde YPG ile uyum ve koordineli hareket etmeliyiz” dedi.
Hesekê’nin güney mahallelerini savunma talebi
Bölgedeki etkili arap aşiretlerinden Cibur aşiretinin önderlerinden Şêx Mîrza El-Mislit ise; YPG güçlerine Hesekê’nin güneyindeki mahallelerin de savunması talebinde bulundu.
Şêx Mîrza El-Mislit; “Hesekê’nin güney mahallelerinde yaşayan halk, onlar adına YPG’den ‘gelip kendilerini savunması’ talebinde bulunmamı istediler. Halkımız, kendilerini kouyabilecek tek gücün YPG olduğunu bilyor” şeklinde konuştu.
Görüş alış verişi ve tartışmlaar ardından YPG komutanı Garzan Efrîn, YPG güçlerinin halkın talebiyse tüm halkları savunacağını ifade ederek şöyle konuştu: “Haklarımızın talebi üzerine Hesekê’nin tüm oluşumlarını ve her mahallesini koruyup savunacağız. çetelerin halklara yönelik her türlü saldırısının karşısında olacağımızı herkesin iyi bilmesini isteriz. Bizden talepte bulunan mahallelerdeki halkımıza selamlarımızı iletin. Onlara YPG, çetelerin her mahalle ve oluşuma karşı geliştireceği saldırılara karşı çok güçlü bir barajdır. Sizler de çetelerin haklarımıza karşı kirli planlarının çok iyi farkında olup halkımıın içinde YPG’nin sesi olmalısınız. ˮ
Ziyarette daha sonra heyet üyeerinin soruları YPG komutanı Garzan Efrîn tarafından cevaplandırıldı.
Heyet YPG’yi ziyaretten b,üyük memmunluk duyuduğunu belirti.
(aç)
ANHA

No comments