Breaking News

Saldırılar kırıldı, Siluk’a 10 km kaldı!

QAMIŞLO/SERÊKANIYÊ – YPG savaşçıları, çetelerin Çelebi köyü kırsalı ile Hol alanında geliştirdiği saldırıları püskürttü. Çatışmalarda onlarca çete öldürüldü. Mebruka’nın batısında ise Hesna köyü ile etrafındaki mezra ve çete noktaları temizlendi.
YPG savaşçıları, Komutan Rubar Hamlesi’nin 31. gününde çetelere büyük darbeler vurmaya devam ediyor.
Bölgedeki ANHA mhuabirlerinin aktardıkları bilgilere göre; YPG güçleri, DAIŞ çetelerinin dün öğleden sonra Hesekê ile Kizwan dağı arasındaki Çelebi köyü kırsalı ile Hesekê’nin güneydoğusunda yer alan Hol mıntıkasındaki Huveyş köyündeki saldırılarını püskürterek çetelere ağır kayıplar verdirdi.
Çelebi kırsalında çete saldırısı püskürtüldü
Hesekê ile Kizwan dağı arasındaki Çelebi köyü kırsalında dün öğleden sonra DAIŞ çeteleri YPG güçlerine saldırı başlattı. Şiddetli çatışmalar ardından püskürtülen çetelerle kırsalda gece boyunca çatışmalar devam etti.
Koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının da Çelebi kırsalındaki çatışmalarda çete mevzilerini bombaladığı gözlendi. Dünden beri devam eden şiddetli çatışmalardan sonra püskürtülen çetelerden onlarcası öldürüldü.
Hol’de çeteler saldırdı
Öte yandan DAIŞ çeteleri dün gece saat 22.00 dolaylarında Hesekê’nin güneydoğusunda yer alan Hol mıntıkasındaki Huveyş kjöyünde YPG mevzilerine yönelik bir saldırı girişiminde bulundu. Çetelere sert karşılık veren YPG savaşçıları, 8 çete üyesini öldürdü. Alanda 2 çete cenazesiyle 2 BKC ve 3 Kalaşnikov silah, bu silahlara ait çok sayıda mermi ile çetelere ait bazı malzemeler YPG güçlerinin eline geçti.
YPG Siluk’a 10 km uzakta!
Mebruka’nın batısındaki alanda ise YPG güçleri, dün akşam çete noktalarına yönelik yeni bir operasyon düzenledi. Bedia Suluk ve Xwelan köylerinden başlatılanm operasyon devam ederken Hesna köyleri ile etrafındaki mezralar ve çetelerin mevzilediği noktalar çetelerden temizlendi. YPG’nin bu alanda ilerleyişi sonucunda çetelerin işgali altındaki önemli üs alanlarından biri olan Siluk kasabasına 10 km yakınlaşmış oldu.
(ekip/mne/aç)
ANHA

No comments