Breaking News

Şiddetli çatışmalardan sonra Bedîa köyü özgürleştirildi!

TIL TEMIR – YPG güçleri, çok şiddetli çatışmaların ardından Bedîa köyünü çetelerden temizleyerek özgürleştirdi. Çatışmalarda onlarca çete öldürüldü.
Bölgedeki ANHA muhabirlerinin verdikleri bilgilere göre; YPG güçleri, iki gündür yaşanan şiddetli çatışmalar sonucunda Bedîa köyünü saat 18.00 dolaylarında çetelerden temizleyerek özgürleştirdi. Çatışmalarda onlarca çete üyesi öldürülürken çok sayıda silah ve cephaneye de YPG tarafından el konuldu.
YPG’nin Komutan Rubar Hamlesi kapsamında Kezwan dağının kuzeyi ile Alya’nın güneybatısı arasında kalan bölgede dün başlattığı operasyonda alandaki Bedîa köyünde YPG güçleriyle DAIŞ çeteleri arasında dün saat 15.00’te çatışmalar başlamış ve iki günden bu yana çatışmalar şiddetlenerek devam etmişti.
YPG Basın Merkezi de bugünkü açıklamasında Bedîa köyünde yaşanan şiddetli çatışmalara ilişkin “Yakın mesafede göğüs göğüse yaşanan ve halen devam eden çatışmalarda şu ana kadar tespit edilebilen 19 çete üyesi öldürülmüştür” diyerek çetelerin açtığı ilk ateş sonucu 2 savaşçının da yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.
(ekip/mne/aç)
ANHA
foto arsiv

No comments