Breaking News

YPG Hesekê ve Kobani’de çetelere operasyon düzenledi

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, Kobani ve Hesekê’de  çetelere operasyon düzenlendiğini ve Komutan Rubar hamlesinin sürdüğünü bildirdi. Serêkaniyê’de ise YPG Halkla İlişkiler bürosunu hedef alan saldırıda 2 savaşçının hafif yaralandığı belirtildi.
YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerine karşı devam eden mücadeleye ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.
DAIŞ çetelerinin Hasekê kent merkezine yönelik saldırılarının devam ettiğini belirten Basın Merkezi, dün gece çete gruplarının Ezîziyê mahallesinde konumlanan YPG güçlerine yönelik saldırı düzenlediğini ve güçlerinin müdahalesi ardından alanda kısa süreli bir çatışma yaşandığını bildirdi.
YPG, bugün sabah saatlerinde çetelerin Ezîziyê mahallesine yönelik saldırılarını örgütledikleri Eb Şoq köyüne yönelik operasyon düzenlediklerini, köy ve çevresinde savaşçılar ile çete grupları arasındaki çatışmaların devam ettiğini kaydetti.
Rakka-Girê Spî arasında 2 çete öldürüldü
  1. gününe giren “Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi” kapsamında Kobanê ve Cizîr Kantonlarına bağlı YPG güçlerinin Rakka-Girê Spî yolu üzerindeki operasyonları ise devam ediyor.
YPG dün gece bu alanda yürüttüğü operasyonlarda 2 çete üyesini öldürdü.
Kobani’de çetelere operasyon
YPG açıklamasında dün gece Kobanê’nin güneyinde yeni bir operasyon düzenlendiği belirtilerek şu bilgiler verildi:
“Hemsewa köyü çevresinde düzenlenen operasyonda 4 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz bu alanda çetelere ait 4 adet kaleşnikof ve 3 adet raxt ele geçirmiştir.
DAIŞ çetelerinin Kobanê’nin güneybatısında bulunan Şêxlera Jorîn köyüne yönelik düzenlediği saldırı ardından başlatılan operasyonlar önceki gün sonuçlanmıştı. Güçlerimiz bu alandaki arama-tarama faaliyetlerini de sonuçlandırmıştır. Güçlerimiz bu alanda çetelere ait 17 adet kaleşnikof, 6.000 adet kaleşnikof mermesi, 5 adet BKC, 4.000 adet BKC mermisi, 4 adet B7 roketatar mermisi, 10 adet B7 roketatar mermisi, 1 adet AKC silahı, 10 adet el bombası, 122 adet şarjör, 1 gece görüş dürbünü, 2 dürbün, 25 raxt ve 1 çanta dolusu ilaç ve sağlık malzemesi ele geçirmiştir”.
Serêkaniyê’de çete saldırısı
YPG, dün öğlenden sonra Serêkaniyê YPG Halkla İlişkiler Bürosuna yönelik bir çete saldırısı düzenlendiğini belirterek “Güçlerimizin tedbir ve müdahalesiyle hedefine ulaşamayan 1 DAIŞ üyesi alandan kaçmış ve bomba yüklü motorsikleti uzaktan patlatmıştır. Bu patlamada 2 savaşçımız hafif yaralanmıştır.
Bu saldırı ardından Anti Terör birliklerimiz saldırganın yakalanması amacıyla bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon esnasında birliklerimiz ikinci bir saldırı için hazırlanan patlayıcı yüklü bir motorsikleti ele geçirmiştir” dedi.
(aç)
ANHA
foto arsiv

No comments