Breaking News

YPG Mayıs ayı savaş bilançosunu açıkladı

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi Mayıs ayı savaş bilançosunu kamuoyu ile paylaştı. Çıkan çatışmalarda Mayıs ayında bin 5 çete üyesinin öldürüldüğü ve bunlardan 353 cesedin YPG güçlerinin elinde olduğunu belirten YPG Basın Merkezi ayrıca çetelere ait çok sayıda askeri mühimmata da el konulduğunu duyurdu. YPG ayrıca çıkan çatışmalarda 86 savaşçının da şehit düştüğünü açıkladı.
YPG Basın Merkezi Mayıs ayı savaş bilançosunu kendi internet sitesi üzerinden kamuoyu ile paylaştı.
Mayıs ayı içerisinde DAIŞ çeteleri ile 133 çatışmanın yaşandığını aktaran YPG, ayrıca çetelerin bomba yüklü araçlarla kendilerine yönelik 24 intihar saldırısı gerçekleştirdiğini belirti. Yaşanan çatışmalarda bin 5 çete üyesinin öldürüldüğü belirtilen açıklamada ayrıca 353 çete cesedinin de kendi ellerinde olduğunu bildirdi.
Bölgede 2 çete üyesinin de sağ yakalandığını duyuran YPG Basın Merkezi çetelere ait 59 askeri araç, 11 doçka yüklü araç, 21 bomba yüklü araç, 3 tank, 2 panzer ve bir TIR’ın da imha edildiğini belirti.
Çetelerden ele geçirilen silah ve mühimmata ait de ayrıntılı bir liste paylaşan YPG, çok sayıda ferdi silahın yanı sıra, füze, havan, dokça ve roketatar gibi ağır silahın ele geçirildiğini bildirdi.
YPG Basın Merkezi ayrıca çetelere ait bir tank, 4 panzer, 16 zırhlı askeri araç, 2 bomba yüklü araç, üzerinde dokça bulunan bir araç, 4 kamyon, 7 traktör, bir dozer, bir loder, 4 motorsiklet, bir ambulans ve bir otobüse güçlerince el konulduğunu aktardı.
YPG son olarak’ta çıkan çatışmalarda 86 YPG/YPJ savaşçısının da yaşamını yitirerek şehitler kervanına katıldığını duyurdu.
(lg)

No comments