Breaking News

YPG savaşçılarının taziyelerine ziyaretçi akını

SERÊKANIYÊ – Serêkaniyê direnişinde yaşamlarını yitiren YPG savaşçıları Mizgîn ve Ebas için açılan taziye çadırına yurttaşlar akın etti.
Serêkaniyê direnişi sırasında 6 Haziran’da şehit düşen YPG savaşçıları Beşar Xelil (Mizgin) ve Ebdullqadir Dawit (Ebas) için Serekaniyê Suker Mahallesinde açılan taziye çadırını aralarında Cizir Kantonu Yürütme Meclisi Başkan Yardımcısı Husên Ezam ve Kanton İç İşleri Konsey Başkanı Kenan Berekat’ın da bulunduğu yüzlerce kişi tarafından ziyaret edildi.
Ziyarette yapılan saygı duruşundan sonra konuşan Husen El Ezam şehit ailelerine baş sağlığı diledi. YPG/YPJ savaşçılarının ağır silahlara karşı iradeleri ile savaştığını belirten Ezam Rojava Kürdistan’ın şehit kanları ile çetelerden temizlendiğini söyledi.
Şehit aileleri adına konuşan Eli Xelil de ailelere başsağlığında bulunarak, şehitlerin yolundan yürüme sözü verdi.
YPG Halkla İlişkiler ve Örgütlenme Komitesi Üyesi Husen Koçer ise taziye töreninde yaptığı konuşmada YPG savaşçılarının direnişine dikkat çekerek, elde edilen kazanımların YPG savaşçılarının verdiği bedellerle kazanıldığını söyledi.
Ailelere baş sağlığı dilenen konuşmalardan sonra, şehitlerin aileleri adına yapılan konuşmalarda ise şehitlerin yolunda yürüme sözü verildi.
(lg)

No comments