Breaking News

YPG’den halk toplantıları dizisi

QAMIŞLO – YPG Qamişlo Merkezi, Cizîr bölgesinde halkın güvenlik durumunu ele alan halk toplantıları düzenlemeye başladı. Toplantılarda yürütülen son operasyonlara ilişkin de halka bilgi veriliyor.
YPG/YPJ’nin Qamişlo’da bulunan merkezi, Cizîr Kantonunda halkın güvenlik örgütlenmesini değerlendirmek amacvıyla halk toplantıları düzenlemeye başladı. Toplantılar kapsamında 6 Mayıs’tan bu yana bölgede yürütülen Komutan Rubar Hamlesi’ne ilişkin de halka bilgilendirmede bulunuluyor.
15 Haziran’a kadar sürecek olan halk toplantılar hakkında bilgi veren YPG/YPJ Qamişlo Komutanlığı üyesi Mizgîn Hesen, toplantılarda bölgede mahalle ve köylerde geliştirlen savunma örgütlenmeleri ile son askeri gelişmeler hakkında halka bilgi vereceklerini söyledi. YPG/YPJ güçlerinin “Şehit Rubar Qamişlo” hamlesi çerçevesinde büyük zaferler kazandığını aktaran Mizgin, “YPG savaşçıları büyük bir emek ve direnişle, Serêkaniye, Hesekê ve Til Temir de yaşayan Kürt, Arap ve Asuri halklarının yardımı ile büyük kazanımlar elde etmiş, Kızwan Dağı, Aliya ve Mebruka bölgeleri çetelerden temizlenmiştir” dedi.
Düzenleyecekleri toplantılarla elde edilen başarıların halka taşırılacağını kaydeden Mizgin, toplantılarda ayrıca DAIŞ çetelerine karşı nasıl bir mücadele verilip, çetelerin oyunlarının boşa çıkarıldığını halka anlatacaklarını söyledi.
Mizgin, toplantıların 5-15 Haziran tarihleri arasında Qamişlo’nun Hilêliyê, Qudûrbeg, Kornîş, Xerbî, Qenatsiwês ve Eneteriyê mahallelerinde düzenleneceğini belirtti.
(lg/aç)
ANHA

No comments