Breaking News

Erdoğan’dan bayram mesajı: PYD ve YPG terör örgütüdür(!)

HABER MERKEZİ – Barış, kardeşlik ve huzur dileğinde bulunulan mübarek bayram gününde Erdoğan, bayram namazından sonra kürt halkına saldırarak, “PYD ve YPG terör örgütüdür(!)” dedi.
Hz. İbrahim’in Nemrutların zulmüne karşı çıkışını sembolize eden Kuran bayramı, Kürdistan, Ortadoğu ve islam dünyasında barış ve huzur dilekleriyle kutlanıyor.
Kürt halkına ve Rojava düşmanlığına devam eden Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise, Emirgan Hamid-i Evvel Camii’nde kıldığı bayram namazı ardından ağzından yine kan fışkırdı.
Bayram namazı çıkışı Erdoğan’ın gündeminde HDP’yi meclis dışı bırakmayı amaçlayan seçim oyunları 1 Kasım vardı. Erdoğan, “Bu Kurban Bayramı’na çok sıkıntılı bir süreçte girmiş bulunuyoruz. Bu sıkıntılı sürecin ardından da malum 1 Kasım’da Türkiye bir genel seçim yaşayacak. Bu bir tekrar seçimdir, bir erken seçimdir ve bu seçimde milletimiz ferasetini ortaya koymak suretiyle inşallah bu sıkıntıları aşacak, güven ve istikrarı sağlayacak bir adımın kararını verir diye düşünüyorum” dedi.
‘Rusya Esad’a destek veriyor’
Rusya’nın İran’la birlikte Suriye’ye vermiş olduğu desteklerin sır olmadığını söyleyen Erdoğan, Esad’ın  Şam’dan başlayıp Hama, Humus ve Lazkiye’yi kapsayan bölgede kendine ait, arkasında belli egemen güçlerin hakim olduğu, destek verdiği bir devlet kurabilmeyi amaçladığını” ileri sürdü.
Nusra’cı Erdoğan “güvenli bölge” istedi
Suriye’yi kan gölüne çeviren çetelere verdiği desteği unutan Erdoğan ‘Suriye’de toprak bütünlüğünü savunduğunu ve Suriye halkının terör örgütlerinden arındırılmış bir yapıya kavuşmasını arzu ettiğini ’ iddia etti. Erdoğan Türkiye’de şu anda 2 milyona yaklaşan bir Suriyeli mülteci olduğunu ve bunların ülkelerine dönme talebi olduğunu belrterek “Ama burada şöyle bir adım bizim en önemli talebimizdir. O da bir güvenli bölgeyi özellikle istiyoruz. Güvenli bölge (…) inanıyorum ki bölgede çok daha farklı bir havanın oluşmasına da vesile olacaktır” diyerek bunu Putin ile de paylaştığını kaydetti.
Erdoğan’ın Rojava kabusu
ABD’nin YPG’yi terrorist olatak görmüyoruz” açıklamalarından da rahatsızlık duyan Erdoğan, “PYD ve YPG bunların hepsi terör örgütüdür, bize göre. Amerika, bu işte şu anda bedel ödemiyor, bedel ödeyen biziz ve PYD’nin yaptıklarını da YPG’nin yaptıklarını bilen de biziz. Dolayısıyla bu yanlış bakışı, yanlış değerlendirmeyi herhalde tekrar değerlendireceklerdir diye düşünüyorum….
Biz terör örgütlerinin elinde onların silahını görünce rahatsız oluyoruz. Sanıyorum Sayın Başbakan ABD’de ortaklarla görüşmeleri olacak” sözleriyle kürt halkı ve Rojava’ya saldırılarını bayram gününde de sürdürdü.
(aç)

No comments