Breaking News

Barzani ve KDP PYD kongresini kutladı

GIRKÊ LEGÊ – KDP Politbüro üyesi Kemal Kerkûkî, KDP lideri Mesut Barzani’nin PYD Kongre’sine yönelik kutlama mesajını ileterek, “Rojava’nın Demokratikleşme çerçevesindeki plan ve adımlarını kutluyor ve dört parça Kürdistan’daki halkımızın başarısı olarak tanımlıyoruz” dedi.
KDP başkanı Mesut Barzani tarafından özel olarak PYD 6’ıncı Kongresi’ne gönderilen KDP politbüro üyesi Kemal Kerkûki Kongreyi selamlayarak, Barzani’nin Kongreye yönelik mesajlarını getirdiğini dile getirerek, Kongrenin başarılı geçeceği ve birliğin ve meşru hakların Rojava’da daha da kalıcılaşacağından umutlu olduğunu belirtti.
DAIŞ çetelerinin saldırılarına dikkat çektiği konuşmasında Kerkûkî şunlara dikkat çekti: “Rojava’nın Demokratikleşme çerçevesindeki plan ve adımlarını kutluyor ve dört parça Kürdistan’daki halkımızın başarısı olarak tanımlıyoruz.”
Kürdistan’da egemen olan güçlerin tarih boyunca birçok katliam geliştirdiklerini ancak buna rağmen, Kürt halkının mücadelesinin bastırılamadığını hatırlatan Kerkûkî, günümüzde Kürtlerin en çok ihtiyaç duyduğu ulusal birlik için de KDP’nin büyük çaba harcadığını, Kürdistan’ın her parçasındaki siyasi, ekonomik ve toplumsal koşullara uygun olarak Kürt halkının özgürlüğünü savunduğunu ileri sürdü.
Bakurê Kürdistan’da yürütülen öz yönetim mücadelesinin yanında durduklarını ifade eden Kerkûkî, taraflara yeniden müzakere görüşmelerine dönüp savaşı durdurmaları çağrısı yaptıklarını da belirtti. Kerkûkî ayrıca Rojava’daki siyasi partilere de birlik çağrısı yaptı.
Partilerinin tarihi Kobani direnişinde YPG güçlerinin yanında yer alarak destek verdiklerini hatırlatan Kerkûkî, Rojava’da gerçekleşen PYD’nin tarihi konferansını kutlayarak tüm oluşumlara hayırlı olmasını diledi.
(ad)
ANHA

No comments