Breaking News

YPG: Karşı taraf ateşkesi ihlal etti

HABER MERKEZİ – YPG Genel Komutanlığı, Halep’in Şêxmeqsûd mahallesinde Halep’i Özgürleştirme Eylem Odası ile yapılan ateşkesin YPG tarafından değil, Eylem Odası tarafından ihlal edildiğini duyurarak , “Ateşkesin bütün maddelerini ihlal edip, son olarak mahalleyi top atışına tutmuşlardır” dedi.
Dün Halep’i Özgürleştirme Eylem Odası ile YPG Şêxmeqsûd Komutanlığı arasında 7 maddelik ateşkes antlaşmasına varılmıştı. Anlaşmaya göre Şêxmaksud’a yönelik saldırılar durdurulacak ve El-Nusra ile Sultan Murat Tugayı çeteleri mahalle çevresinden tamamıyla çekilecekti.
Ancak ateşkesin Halep’i Kurtarma Eylem Odası tarafından ihlal edildiği, çetelerin bu akşam bikez daha mahalleyi top atışlarıyla bombaladığı ve saldırının devam ettiği açığa çıktı.
Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan YPG Genel Komutanlığı, YPG/YPJ’nin ateşkese uyduğunu ve anlaşmanın bütün maddelerini yerine getirdiğini, ancak karşı tarafın ateşkesi ihlal ettiğini ve yeniden top atışlarına başladığını, saldırının halen devam ettiğini duyurdu.
YPG açıklamasında bazı internet sitelerinde karışıklık çıkarmak amacıyla yayınlanan haber ve iddiaların asılsız olduğuna da vurgu yapıldı.
YPG Halep-Şêxmeqsud komutanlığının onuya ilişkin açıklaması şöyle:
“Bazı internet sitelerinin “YPG’nini sivilleri vurduğu ve anlaşmayı ihlal ettiği” yönünde yaydıkları iddialar tamamen gerçek dışı ayalnalrdır. Kastîlo yolunda hiçbir keskin nişancımız bulunmamaktadır.
Bazı siteler bizlerle diğer taraf arasında çelişki çıkarmak için özel olarak çaba harcamaktadır. Bugün öldürülen yurttaşı çok yi tanıyoruz ve o bir devrimciydi. Onu katledenler kesinlikle çeliki ve çatışam çıkarmak isetemektedir. Özelikle Suriye dışında olan bazı kişiler bireysel sayfalarından, internet üzerinden yayınladıkları fotoğraflarla güçlermiz karalama gayreti içindedir.
Güçlerimiz hiçbir şekilde ateşkesi ihlal etmemiştir. Tam aksine anlaşmnın tüm maddelerine bağlıyız ve uygulamaktayız. Ancak karşı taraf ateşkesi ihlat etmiş, mahalleyi bombalamıştır. Bu bombardıman halen sürmektedir.
Ateşkesin karşı tarafı dün ititbariyle geçerli kılınan ateşkesin hemen ardından topçu atışlarına başlamış ve an itibariyle halen devam eden bombardıman sonucunda svil hakltan onlarca kişi yaralanmıştır.
Sadece Kastilo yolu açılırken mahalleye gelen diğer tüm yollar karşı taraf eliyle halen kapalıdır.
El-Nusra çeteleri ve ona bağlı gruplar Kastilo yolu üzerine kurdukları kontrol noktasından mahalleden 20 sivili kaçırmıştır. Rejim güçleriyle aramızda hiçbir koridor olmadığını ve mahalleye gelen tüm yolların kapalı olduğunu herkesin bilmesini isteriz.
(ad/uş/aç)

No comments