Breaking News

Putîn: Kürtler ve Suriye dışında kimse DAIŞ’a karşı savaşmıyor

HABER MERKEZİ – 10 yıl sonra ilk kez Birleşmiş Milletler’in 70. Genel Kurulu Toplantısı’nda dünya liderlerine hitap eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kürtler ve Suriye dışında kimsenin DAIŞ’la gerçek anlamda mücadele etmediğini söyledi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 10 yıl sonra ilk kez Birleşmiş Milletler’in 70. Genel Kurulu Toplantısı’nda dünya liderlerine hitap etti. Putin konuşmasına ikinci dünya savaşının sonuçlarını hatırlatarak başladı. BM’nin benzersiz olduğunu belirten Putin, 1945 yılında Nazileri yenilgiye uğratan ülkelerin uluslararası sisteme ölçü kazandırmak için Yalta’da biraraya geldiklerini söyledi.
Konuşmasının başlangıcında BM ve ”BM Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) dair değerlendirmelerde bulunan Putin, 70 yıldır düşünce farklılıkları olageldi. BM Güvenlik Konseyi’nde veto hakkı her zaman vardı. Bunun nedeni her zaman her konuda görüş birliği olmayacağının önceden bilinmesiydi” dedi.
Dünyanın değiştiğini ve BM’nin de bu değişime ayak uydurması gerektiğini ifade eden Putin devamla “BM’nin bu konuda ortakları ile işbirliğine hazırız, ama BM’nin meşruiyetini azaltmaya yönelik her adım çok tehlikelidir, kaosa yol açar” dedi.
Putin’in BM’ye hitabı sırasında Ukrayna heyeti salonu terk etti.
Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, Suriye krizine ilişkin de görüşlerini şu şeklde ifade etti: “Suriye krizinin sorumlusu Suriyeli muhalifleri destekleyenlerdir. Onları donatıp eğitiyorlar, sonra da onlar DAIŞ’ın saflarına geçiyor. Rusya, her zaman terörizmin karşısında net bir durua sahip oldu. Şu anda Irak ve Suriye gibi terörle mücadele eden ülkelere yardım ediyoruz. Suriye ordusu ile işbirliği yapmayı reddetmek hatadır. Suriye’de Esad hükümeti ve Kürt milisler dışında hiç kimse DAIŞ’la gerçek anlamda mücadele etmiyor.”
 (aç)
ANHA

No comments