Breaking News

Bayramda saldıran çetelere YPG’den ağır darbe

HALEP – Bayram sabahı Şêxmeqsud’a saldırı giriiminde bulunan El-Nusra, Ehrar El-Şam ve Nureddin Zenki taburlarına ağır darbe vuran YPG, çetelerin doçka yüklü bir acını da imha etti.
ANHA muhabirlerinin YPG Halep Komutanlığı’ndan aldıkları bilgilere göre; Halep’in YPG kontrolündeki Şêxmeqsud mahallesine kurban bayramının sabahında saldırı düzenleyen El-Nusra, Ehrar El-Şam ve Nureddin Zenki taburu çetelerine YPG güçleri sert karşılık verdi.
Komutanlık, mahalle etrafında çete hareketliliğinin son iki gündür arttığını ve iki gündür kuşatma altına alınan alana çetelerin saldırı girişimleri olduğunu belirtti.
Bu girişimlerden sonra bu saban (bayram sabahı) erken saatlerde El-Nusra, Ehrar El-Şam ve Nureddin Zenki taburu çetelerinin mahaleye saldırdğını kaydeden YPG Halep Komutanlığı, bu saldırıya sert karşılık verilmesi üzerien çatışma yaşandığını ifade etti.
Komutanlık, çatışmada çetelere darbeler vurulduğunu ve doçka yüklü bir çete aracının da imha edildiğini belirterek , mahaleye yönelik olası her türlü saldırıya hazılıklı olduklarını ve mahalleyi halkların kardeşliği ruhuyla sonuna kadar koruyup savunacaklarını bildirdi.
(aç)

No comments