Breaking News

HPG eylemleri devam ediyor

HABER MERKEZİ – HPG Basın İrtibat Merkezi azılı bir açıklma yayımlayarak Türk ordusunun saldırıları karşında HPG gerillalarının Van ve Hakkari’de etkili eylemler yapıldığını duyurdu.
HPG Basın İrtibat Merkezi yazılı açıklmasında Bakur Kürdistan’ın kenltlerinde bir çok noktada kimlik kontrollerinin yapıldığını belirterek eylemlerin şehit düşen gerillalar anısına gerçekleştirdiğini bildirdi.
HPG Basın İrtibat Merkezi’nin açıklaması şu şekilde:
“ Şehit Reşit Serdar Hamlesi çerçevesinde; 19 Eylül günü saat 23.50’de Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden Şemdinli ilçesine bağlı polis noktasına doğru giden bir zırhlı araca yönelik Gerilla güçlerimiz bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir.
Sabotaj eylemi ile paralel olarak Gerilla güçlerimiz B7 roketatar silahları ile de zırhlı aracı etkili bir şekilde vurmuştur. Bunun üzerine zırhlı araç yanarak tamamen imha olmuştur. Eylemden sonra sabah saat 04.30’da olay yerine çok sayıda zırhlı araç gelerek aracın enkazını kaldırmışlardır. Gelen zırhlı araçları da B7 roker atarlarla etkili bir şekilde vuran Gerilla güçlerimiz burada 1 akrep tipi zırhlı aracıda darbelemişlerdir. 4 askerin net öldüğü eylemlerde çok sayıda ölü ve yaralı sayısı ise netleştirilememiştir. Eylem sonrası çok sayıda ambulans ve Skorsky tipi helikopterler ölü ve yaralıları taşımak için alana gelmiştir.
*. 21 Eylül günü saat 22.30’da Gerilla güçlerimiz, Van’dan Hakkari’ye doğru giden bir askeri konvoya yönelik Başkale ilçesi ile Gelegom karakolu arası mıntıkada bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Türk medyası burada 13 yaralılarının olduğunu belirtirken; Gerilla güçlerimizin gerçekleştirdiği bu eylemde araç tamamen imha olurken; net 5 asker de öldürülmüştür. Gerçekleştirilen eylem sonrası çok sayıda ambulans olay yerine gelerek ölü ve yaralıları taşımıştır. Ayırca bu konvoy Hakkari’ye gidememiş ve Başkale’ye geri dönmüştür. Gerçekleştirilen bu eylem Dersim’de şehit düşen Baran Dersim ve 3 Gerillamız anısına yapılmıştır.
* 21 Eylül günü saat 17.40’da Mardin’in Midyat – Dargeçit – Ilısu barajı üçgeninde bulunan alanda TC ordusunun tuttuğu bir tepeye yönelik Gerilla güçlerimiz bir eylem gerçekleştirmiştir. Ağır ve ferdi silahlarla vurulan bu tepede 2 asker öldürülürken, 1 asker de ağır yaralanmıştır. Ayrıca burada B7 roketatar silahlarıyla etkili bir şekilde vurulan bir panzer ise yanarak patlamış ve imha olmuştur. Bu eylem 15 Eylül günü Gabar alanında şehit düşen Reşit Serdar arkadaş anısına yapılmıştır.
* 18 Eylül günü TC ordusunun Şırnak’ın Cudi alanında başlattığı operasyonda; insansız hava araçları desteğinde Gırê Çolya, Nevserê Cudi ve Gundik Remo alanları ağır silahlarla yoğun bir şekilde vurmuştur. Aynı zamanda TC ordusu, Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Sırtê Kusê Keça alanına asker ve tanklar yerleştirmiştir. Burada TC ordusu Sedehli ve Sırtê Kasapxane alanları ile Bespin – Sarkıtlı – Çılmêra’ya kadar uzanan alanı tutmuştur. TC ordusu tüm bu alanları obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır. Bombardıman sonucunda arazide yangın çıkmıştır. Bu yangın halen devam etmektedir.
* Ayrıca TC ordusu alanda bulunan Şehit Cuma Şehitliği’ni de hedef alarak ağır silahlarla taranmıştır. Buna engel olmak için alanda bulunan canlı kalkan eylemcileri şehitliğe doğru gitmiş ve şehitliğin tahrip edilmesini engellemiştir.
*21 Eylül günü akşam saatlerinde TC ordusu çok sayıda askerini alandan geri çekerken; arazide gizli birlikler de bırakmıştır. Bu operasyona Bespın, Dêrgulê ve Gıtê köyü korucuları da katılmıştır. Fakat Gundıkê Mellê, Gundê Biryan ve Gundê Kiryan köyü korucuları TC ordusunun tüm baskılarına rağmen operasyona katılmamışlardır. Bu operasyonda 2 Gerillamız ile irtibatımız kesilmiştir.
* 21 Eylül akşam saat 19.05’te Gerilla güçlerimiz tarafından Amed’in Piran ilçe merkezinde Özel harekatçıların bulunduğu bir noktaya yönelik eylem düzenlenmiştir. 2 Koldan gerçekleşen eylemde 1. Kol güvenlik tepesindeki kulübeyi tutan polisleri, 2. Kol ise bina da bulunan polisleri B-7  roket atarları, BKC ve ferdi silahlarla etikili vurmuştur. 1. Kol kulübeyi tümden imha etmiştir. Burada öldürülen özel hareket polislerinin sayısı netleştirilememiştir.
* 21 Eylül günü saat 16.00’da Gerillalarımız Bitlis ve Hizan yolunu kapatarak denetime almıştır. Burada kimlik kontrolü ile toplanan halka süreç hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Bu yol halen Gerillalarımızın denetimi altındadır.
Yol kontrol eyleminin başlamasıyla birlikte Bitlis’e bağlı Hibriz karakolu sürekli karakol çevresini rast gele taramaktadır.
* 20 Eylül günü Bingöl ve ilçesi Kanireş(Karlıova) yolu Gerillalarımız tarafından kapatılarak denetime alınmıştır. Eylemin başladığı günden bugüne kadar TC ordusu Bingöl’e Bağlı Gundê Haciyan ve Kevirê Gaban köylerinde gizli birlikte bulundurup araziyi denetime almaya çalışmaktadır.
*. 21 Eylül günü saat 12.00 ile 15.00 arası TC ordusu Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Çemçê alanının Demirkapı mıntıkasına yönelik tank ve havan toplarıyla bombalamıştır.
* 17 Ağustos’tan bu yana Dersim – Ovacık ve Dersim – Erzincan yolları Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır.
* 21 Eylül günü akşam saat 17.30’da Gerilla güçlerimiz ile TKPML/TİKKO gerillaları Dersim’in Hozat ilçesinde bulunan Cemolar köprüsü üzerinde bir polis aracına yönelik ortak eylem düzenlemiştir. Bu araçta bulunan polislerden biri Emniyet Amiri’dir. Bu eylem Emniyet Amiri ve polis ağır yaralanmıştır. Eylem ardından TC ordusu kısmi bir operasyon başlatırken insansız hava araçlarıyla da yoğun keşif uçuşu yapmıştır.
* 19 Eylül günü Hakkari’den Sılehê Fedai bir eylem yapmak üzere giden , Fedai arkadaşımız Rebaz Tileko düşmanın pususuna düşmüştür. Bu pusuda Fedai arkadaşımız Rebaz Tileko şehit düşmüştür.
Şehit düşen arkadaşımızın sicil bilgileri;

*Kod Adı: Rebaz Tilako
Adı-Soyadı: İrfan Şahabi
Doğum yeri: Divandere
Anne – baba adı: Amine – Seyit Sait
Şahadet Tarihi ve Yeri: 19 Eylül 2015 / Hakkari
* 16 Eylül günü Hakkari’nin Şemzinan ilçesine bağlı Geliyê Herki de eylem hazırlıkları çerçevesinde sabotaj çalışmalarını yürüten Qandil Berxwedan arkadaşımız yaptığı hazırlık çalışmaları esnasında şehit düşmüştür.
Şehit düşen arkadaşımızın sicil bilgileri;

*Kod Adı: Kandil Berxwedan
Adı-Soyadı: Turgut Veysel Dayan
Doğum yeri: Hakkari
Anne – baba adı: Saadet – Şeref
Şahadet Tarihi ve Yeri: 16 Eylül 2015 / Hakkari
TC ordusunun gerçekleştirdiği bombardımanlar ve hava hareketlilikleri kapsamında;
* 21 Eylül günü saat 08.00 – 09.00 arasında TC ordusu, Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Geliyê Dostki alanını obüs ve havanlarla bombalamıştır.
* 21 Eylül günü saat 08.00 – 09.30 arasında Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Bezelê karakolu; Dola Kewê alanını obüs ve havanlarla bombalamıştır.
* 22 Eylül günü(bugün) saat 08.00 – 08.30 arasında TC ordusu, Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar karakolu; Medya Savunma alanlarımızdan Avaşin alanı sınır hattında bulunan Şehit Gafur alanını obüs ve havanlarla bombalamıştır.
* 21 Eylül günü saat 11.00 – 13.00 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Heftanin alanı sınır hattında bulunan Tepê Yekmal karakolu; Boğaza PKK ve Tepê Zeytuna alanlarını tanklarla bombalamıştır. Bombardıman sonucunda arazide yangın çıkmıştır.
* 21 Eylül günü saat 11.00 – 12.30 arasında Zap bölgesi sınır hattında bulunan Eriş karakolu; Beçella tepesini, saat 12.30 – 13.00 arasında Bilican karakolu; Garêya Piçuk alanını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır. Bombardıman sonucunda arazide yangın çıkmıştır.
* 21 Eylül günü saat 19.45 – 20.45 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Garê alanı üzerinde insansız hava araçları keşif uçuşları gerçekleştirmiştir.



No comments