Breaking News

Irmak: PYD kongresi ulusal kongre niteliğindedir

GIRKE LEGÊ – Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Selma Irmak PYD’nin 6’ıncı kongresinde “Bu kongre Kürdistan’ın dört parçasında temsilcilerin hazır bulunduğu ulusal bir kongre niteliğindedir” dedi.
PYD Kongresi’nde KCK’nin kutlama mesajının okunmasının ardından DTK Eşbaşkanı Selma Irmak  konuştu. Irmak, 21 yüzyılın Rojav’daki kadınların eşsiz mücadelesi öncülğünde tüm kadınların  özgürlük yüzyılına dönüştüğünü dile getirerek “20 yüzyılı kardeş katliamları damgasını vurmuştu sadece Kürtlerin birliği özgürlük yolu olarak çizildi” dedi.
Kongreyi kutlayan Irmak konuşmasını şöyle sürdürdü: “ bir kez daha Kürtlrein düşmana askerlik yağpamayacağı görüldü. Gelinen aşamadan sonra ortak yaşam mücadelesini sürdürmek için çabalayacağız” dedi.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesi  ışığındna yürüyerek demokaratik ulus çatısı altında buluşma gerekliliğini vurgulayarak Rojava Devrimi’ne sahip çıkma ve  Ulusal Kürt Kongresinin yapılması için KÜrt halkı arasındaki ilişkileri güçlendirme çağrısında bulundu.
Irmak 40 yıldır meşru haklarını almak için devam  eden Bakur Kürdistan halkının direnişine dikkat çekerek “ Önder Apo’nun barış sürecinin startnı vermesinin bir kaç yıl ertesinde silahlı mücadele tekrar başladı. AKP hükümetini barış zeminini ihla ederek DAIŞ çetelerine kapsamlı destek sundu. Rojava’da Kürt halkının statü kazanması ardıdan Türk devleti tarafından yürütülen siyaset  şimdi de Cizira Botan halkı üzerinde çocukla katledilerek vahşice  uygulanıyor”dedi.
Irmak konuşmasının sonundan PYD’ye mücadeleyi yükseltme ve daha güçlü örgütlenme çağrısında bulundu.
 (uş)
ANHA

No comments