Breaking News

Yekîtiya Star’dan PYD Kongresi’ne selamlama

HABER MERKEZİ – Yekîtiya Star Koordinasyonu, yazılı bir açıklama yayımlayarak Rojava Devrimi’nde büyük rol oynayan PYD’nin altıncı kongresini kutladı.
Yekîtiya Star Koordinasyonu, yayımladığı bir açıklama 6’ıncı kongresini gerçekleştirin PYD’yi kutladı. Koordinasyonun açıklması şu şekilde:
“PYD’nin kuruluşunun 12’yılını  kutluyor ve 6’ ıncı kongresini selamlıyoruz.  Rojava’lı Kürt halkı hassas zamanlardan YPG/YPJ güçlerinin tarihi başarısı ile geride bıraktı. PYD, devrim sürecinde önemli bir  rol üstlenerek çözüm projesi geliştirmek için büyük emekler sarfetti. PYD; Heval Zilan, Bave Cudi,Osman, İsa Hüso gibi şehitlerin aldığı büyük mirasla demokratik ulus, halkların kardeşliği ve ortak yaşam temelinde tüm ırkçı ve vahşi güçlere karşı mücadele  etti. Demokratik Özerklik Yönetimi, ve halkaarın iradesini açığa çıkarmak için oynadığı öncülük rolü Rojava üzeründen yürütülmek istenen kirli potikaları boşa çıkardı. Eşbaşlanlık sistemi, Demokratik Özerklik Yönetimi kurumları ve özellikle kadınları yer aldığı çalışmlarla tüm dünyaya örnek teşkil etti.
Bir kez daha PYD’nin 6’ıncı kongresini selamlıyor,kongrede önemli kararlara imza atılacağını tahmin ediyoruz. Demokratik Özerklik Yönetimi, Suriye’nin içinde bulunduğu krize çare olacaktır.
(uş)

No comments