Breaking News

ABD silahları El-Nusra’nın elinde

HABER MERKEZİ – Amerikan Ordusu, Ürdün ve Türkiye’de eğitilerek Suriye’ye geçen ikinci eğit-donat grubunun, kendilerine verilen araç, silah ve cephaneyi Nusra Cephesi’ne teslim ettiğini itiraf etti.
Londra merkezli arapça yayın yapan El Hayat Gazetesi, konuya ilişkin ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) sözcülerinden  Yarbay Patrick Ryder’in, Eğit-donat birliğinden bir komutanın, birliğe verilen silah ve ekipmanların bir kısmını Nusra Cephesi’ne verdiklerini kendilerine bildirdiğini belirten sözlerine yer verdi.
CENTCOM sözcülerinden Yarbay Patrik Ryder, yaptığı yazılı açıklamada, “Yeni Suriyeli Güçler birliği, bugün koalisyon temsilcileriyle temasa geçti ve bizi 21-22 Eylül’de, kendilerine verilen teçhizatların yaklaşık yüzde 25’ine tekabül eden 6 kamyonet ve cephanesinden bir bölümünü şüpheli Nusra Cephesi arabulucusuna verdiği konusunda bilgilendirdi” dedi.
Ryder, “Doğruysa, Yeni Suriyeli Güçler üyelerinin Nusra Cephesi’ne teçhizat sağladığı bildirimi çok kaygı uyandırıcı ve bu, Suriyeli muhaliflerin eğitilip donatılmasına yönelik programın talimatlarının ihlâlidir” dedi.
(aç)
ANHA

No comments