Breaking News

IŞİD Deyrezzor'da interneti yasakladı

Yerel kaynaklar, IŞİD terör örgütünün Suriye’nin doğusunda bulunan Deyrezzor vilayetinde interneti yasakladığını bildirdiler.

Cumartesi günü (dün) yapılan açıklamada, IŞİD’e bağlı Şeriat Mahkemesi Deyrezzor’un el Bukamal şehri ile diğer bölgelerinde bulunan tüm internet kafeleri kapatma kararı içeren bir bildiri yayınladılar.
Kimliklerinin gizli kalması koşuluyla Ara news’e konuşan Aktivistler, “Şeriat Mahkemesi’nin bölgede interneti yasaklama gerekçesini açıklamadığını, yasağın geçici mi yoksa kalıcı mı olduğunun henüz netlik kazanmadığını,” belirttiler.
El Bukamal’daki yerel kaynaklar, radikal örgütün çok daha önceden uydu internet cihazı kullanımını tamamen yasakladığını bildirmişlerdi.
Yerel bir aktivist telefon ile ulaştığı ajansa, “Artık evler dahil hiçbir yerde internet kullanımına izin verilmediğini,” söyledi.
IŞİD’e bağlı Şeriat Mahkemesinin, kararı ihlal edenlerin “çok sert bir şekilde ve acımasızca cezalandırılacağı,” uyarısında bulunduğu öğrenildi.
Medya aktivisti Sarayeldin Ara news’e, “IŞİD teröristlerinin tüm internet kafeleri kapatması ve özel internet bağlantı aygıtlarına el koymasının ardından Cumartesi günü El Bukamal şehri ile Elbu Ömer, Muhasan, Mireyah, Bişel, Sallu ve Zibari köylerinde yaşayan insanların dış dünya ile tüm bağlantıları kesildiğini,” söyledi.
Sarayeldin, “bu yasağın, bölgedeki medya çalışanları ile insan hakları aktivistlerinin terörist örgütün Deyrezzor ve kırsalındaki insanlara yönelik olası vahşi saldırılarını bildirmelerini engellemeye yönelik olduğunu,” vurguladı.
IŞİD Musul'da 127 kişiyi cep telefonu kullandığı için tutukladı
Bu arada Kürdistan Demokrat Parti (KDP) Musul sorumlusu Said Memuzini, Cumartesi günü (dün) yaptığı bir açıklamada, IŞİD'in cep telefonu kullandığı için Musul'da 127 kişiyi göz altına aldığını söyledi.
Memuzini, IŞİD'in toplumsal isyan korkusu içerisinde bulunduğunu vurguladı.
Nerinaazad

No comments