Breaking News

Halep’te PYD kuruluş yıl dönümü etkinlikleri

HELEB – Halep’te Şêxmeqsûd mahallesinde PYD’nin 12‘inci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle etkinlik düzenlendi.
PYD’nin 12’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Halep’in Şêxmeqsûd mahallesinde kutlama etkinliği düzenlendi. Yüzlerce yurttaş ve sivil toplum kurumlarından temsilcilerin katıldığı etkinlik Yasîn Yasîn okulunda gerçekleşti.
Demokratik Kültür Hareketi (TEV-ÇAND) üyesi Selah Dilovan ve Leyla Xalid kutlama etkinliğini sundu.
Daha sonra sahneye davet edilen PYD Yöneticilerinden Roşîn Musa ve Mehemd Hecî, TEV-DEM adına Bedran Hemo, Ortak Yaşam Meclisi adına Mirî El-Şiblî, YPG adına Şervan Elî ve Yekîtiya Star adına Emîne Beyrem birer konuşma yaptı.
Konuşmacılar PYD’nin 12’inci kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, PYD’nin şehitler partisi olduğunu dile getirdi. Ve PYD’nin halkların demokrasi ve halklar arasındaki barışı tahsis etmek için mücadele ettiği belirtildi.
PYD’nin soykırım ve köleleştirme siyasetine karşı 2003 yılında kurulduğunu kaydeden konuşmacılar, birçok parti emekçisinin Baas rejimi tarafından katledildiği, gözaltında işkencelere maruz kaldığı  belirtildi. Birçok baskıya maruz kalarak bugünlere geldiğine dikkat çekilen konuşmalarda Rojava devriminde öncü bir rol üstlendiği dile getirildi.
Konuşmalar ardından kutlama etkinliğine geçilerek, koma Şehîd Roksana, Şehîd Nûredîn ve Rojava Gençlik Birliği’ne bağlı  Koma Şehîd Arîn şarkılarını seslendirdi.
Kutlama etkinlikleri gece saatlerine kadar devam ederken, çekilen halaylarla son buldu.
(ad)
ANHA

No comments