Breaking News

Halep’te çatışmalar yoğunlaştı

HALEP – Halep’in kuzeydoğusundaki Maarih bölgesinde DAIŞ ile El-Nûsra çete grupları arasındaki çatışmalar devam ederken Kiwêris Hava alanı etrafındaki çatışmalarda Suriye ordusunun bir askeri komutanın da öldürüldüğü ileri sürüldü.
Halep’in kuzeydoğusunda yer alan Maarih kasabası ile Kefra, Hirbil, Şêx Îsa bölgelerinde de muhalif güçlerle El-Nusra ve DAIŞ çeteleri arasındaki çatışmalar yeniden yoğunlaşmaya başladı. Şiddetli çatışmalara ilişkin sağlıklı bilgiler alınmaıyor.
Halep’in kuzeyindeki Kiwêrîs askeri hava alanı çevresinde ise Baas rejimine bağlı güçlerle DAIŞ çeteleri arasında yaşanan çatışmalarda Suriye ordusunun bir askeri komutanın da öldürüldüğü ileri sürüldü.
Her wiha şer û pevçûnên demkî di navbera komên çekdar ên opozisyonê û çeteyên DAIŞ’ê de li derdora gundê Fafîn ê li gundewarê Helebê, derketiye. Derbarê  wendahiyan de agahiyên zelal nehat bidestxistin.
Halep’in kuzeyinde yer alan Nibol ve El-Zehrai bölgelerinde de bir yandan sözde islamcı gruplar ile AKP güdümlü Nusra çeteleri arasında diğer yandan Baas rejim güçleri ile Nusra ve sözde islamcı gurplar arasında da çatışmalar yaşandığı ve El-Nusra çeteleri tarafından Nibol ve Zehari kasabalarının yoğun topçu atışıyla bombalandığı öğrenildi.
Halep kırsalındaki Ehrez kasabasında ise, dün akşam bombalı bir aracın patlaması sonucunda 2 sivil yaşamını yitirdi.
(aç)
ANHA

No comments