Breaking News

‘PYD Kongresi Kürdistan ve Suriye’nin birliğinin temelidir’

GIRKÊ LEGÊ – PYD 6. Kongresinde Parti Meclisine seçilen yeni üyeler, Kongrenin gerçekleştiği koşulların önemine dikat çekerek, “Kongre Kürdistan ve Suriye halkarının birliğine temel oluşturuyor” dedi.
20-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen ve 273 delege ile dört parça Kürdistan, Suriye ve Avrupa’dan 300 misafirin katıldığı PYD 6. Kongresinin yankıları sürüyor. PYD Meclis üyeşeri kongrenin önemini ve geleceğe dönük kararlarını ANHA’ya değerlendirdi.
6.Kongrenin Kürtlerin birliğine doğru önemli bir adım olduğunu dile getiren Meclis Üyesi Zeynep Saroxan, “tüm Kürtlere ve bölge halkına kutlu olsun” dedi.
Saroxan devamla şunları söyledi; “dört parça Kürdistan ve geniş çevrelerin Kongreye katılımı, öneminden ileri geliyor. Geniş katılımlar dolayısıyla bir ulusal kongre niteliğini ortaya çıkardı.
Kongre iki gün üst üste devam etti. Kongrede örgütsel durum ile çalışma mekanizmaları her yönü ile tartışıldı. Yine Partinin diğer Kürt partileri ile diyaloğ ve Kürtlerin birlikteliği üzerinde duruldu.
Kongrede meclis üyesi seçilen Zeynep Saroxan kongre de önemli kararların alındığına dikkat çekerek, “kadınların eğitilmesi ve Kürt kadın örgütler ile diyalog kurulması ve özellikle kadın kongresinin toplanması kararı alındı.
PYD 6.kongresinde Meclis üyeliğine seçilen Ebdulrehman Hesen ise şunları söyledi, “6. Kongremiz herkesin ve tüm Kürt siyasi partilerinin dikkatini Kürtlerin birliği ve Kürtlere hitap eden bir yöne dikkat çekti. Diğer yandan konge şunu ispatladı ki, ulusal kongrenin zemini için önemli bir aşama oldu.
Kongreye katılan tüm katılımcılar ve misafirler Kürtlerin birliği konusunda ortak çalışmalara dikkat çektiğini ifade eden Hesen, “Kongrenin önemli kararlarından birisi tüm Kürdistani partilerin kendi aralarındaki alış verişlerinde Kürdistani ölçüler esas alınması üzerinde duruldu.
PYD Kongresinin ulusal kongre örneği olarak adlandıran PYD Meclisi Avrupa sorumlularından Xebat Şakir devamla şunları söyledi, “kongremizde Kürtlerin birliğinin önemi üzerinde duruldu. Yine demokratik bir Suriye’nin inşası ve tüm çevrelerle diyalog üzerine tartışmalar yürütüldü. Kendi cephemizde tüm gücümüzle alınan kararları hayata geçirmeye çalışacağız. Kürtlerin içinde bulunduğu bu tarihi bir aşamaya cevap olmaya çalışacağız.
(mne/aç)
ANHA

No comments