Breaking News

HPG’den intikam eylemleri

HABER MERKEZİ –  HPG Basın İrtibat Merkezi yazılı bir açıklama yayımlayarak Türk ordusunun saldırıları kaşrısından gerilla eylemlerinin devam ettiğini duyurdu.
HPG Basın İrtibat Merkezi, Şehit Reşit Serdar Hamlesi çerçevesinde gerçekleştirilen etkili gerilla eylemleine dönük yazılı bir açıklama yayımlayarak   Baran Dersim ve son zamanlarda Amed, Erzurum , Beytüşşebab’da şehit düşen arkadaşların ayrıca şehitlikler üzerine yapılan saldırılara karşı intikam eylemler yapıldığını belirtti.
HPG-BİM açıklaması  şöyle:
“ Şehit Reşit Serdar Hamlesi çerçevesinde; 29 Eylül günü saat 08.00 – 10.00 arasında Gerilla güçlerimiz Hakkari’nin Yüksekova – Şemdinli ilçeleri arasındaki yolda kimlik kontrolleri yaparak süreç hakkında halkı bilgilendirmiştir.
*Gerçekleştirilen eylem sonrasında TC ordusu Merduşa ve Tepê Haruna alanı arasını havanlarla bombalamıştır. Öğleden sonra saat 14.00’te TC ordusu tank, panzer, kirpi ve jamerlardan oluşan geniş bir konvoy ile alan doğru ilerlemek istemiştir. Bunun üzerine Gerilla güçlerimiz bu konvoya yönelik bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde bir panzer tamamen imha oluşmuş ve içinde bulunan tüm askerler ölmüştür.
*Gerçekleştirilen eylem sonrası konvoydan inen askerler, Gerilla güçlerimizce ağır ve ferdi silahlarla etkili bir şekilde vurulmuştur. Gerilla güçlerimizin eylemine karşı TC ordusu saat 18.00’a kadar çatışma alanını 4 Kobra tipi helikopter ve tanklarla yoğun bir şekilde bombalamıştır. Gerilla güçlerimizin eylem alanından bir kademe geri çekilmesi sonrası TC ordusu çatışmada imha edilen panzer ve cenazelerini gizleyerek kapamıştır.  Ölü ve yaralılar zırhlı araçlar ile Durê karakoluna götürülmüştür.
*Yine saat 18.00 – 22.00 arasında TC ordusu Sipiliz ve Ahmetvendê tepeleri ve çevresindeki köyleri obüs ve havanlarla bombalamıştır. Gerçekleşen tüm eylem ve çatışmalarda toplam 14 asker öldürülürken; çok sayıda asker de yaralanmıştır. Bu çatışmalarda Gerillamız kahramanca savaşarak şehit düşmüştür. Gerçekleştirilen bu eylem 2 Eylül günü Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen Deniz Faruk yoldaş ve beraberinde şehit düşen 6 Gerillamız anısına yapılmıştır.
Şehit düşen arkadaşlarımızın sicil bilgileri;
*Kod Adı: Axin Tılora
Adı-Soyadı: Seyran Dere
Doğum yeri: Hakkari
Anne – baba adı: Emine – Xalit
Şahadet Tarihi ve Yeri: 29 Eylül 2015 / Hakkari

*Kod Adı: Welat Zagros
Adı-Soyadı: Muhammed Mustafa Çakal
Doğum yeri: Efrin
Anne – baba adı: Roşin – Mustafa
Şahadet Tarihi ve Yeri: 29 Eylül 2015 / Hakkari

* 29 Eylül günü saat 11.30’da Hakkari’nin Şemdinli ilçesinden Şapata alanına gitmekte olan TC ordusu konvoyuna yönelik Gerillalarımız bir dizi suikast eylemleri gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 1 asker öldürülürken 1 asker de yaralanmıştır. Gerçekleşen eylemden sonra alana gelen ambulanslar ölü ve yaralıyı kaldırmıştır. Eylem ardından akşam saatlerine kadar Şapata, Goman karakolları ve Şemzinan alayı Şapata ile Şemdinli ilçesi arasındaki alanı havan ve obüs toplarıyla bombalamıştır.
* 28 Eylül günü saat 18.00’de Siirt’e bağlı Mışarê’ye bağlı Meylana karakoluna dönük Gerilla timimiz tarafından yapılan suikast eyleminde 1 asker öldürülmüştür.
* 29 Eylül günü ise saat 16.30’da Dıhê ve Giver köyündeki kontralar ve özel harekatçıların Siirt’e bağlı Mışarê’nin  Dewkê köyünde bulunan Boğaza Dewkê alanında başlattıkları operasyon sonuçsuz kalırken, yarım saat süre ile arazinin rast gele taranması sonucunda yangın çıkmıştır.
* 18 Eylül günü saat 11.30’da içinde 6 özel harekatçı ve 1 korucunun da  yer aldığı karakola erzak götüren bir minibüse yönelik Gerilla güçlerimiz tarafından Kevin ve Kale karakolları arasındaki güzergahta bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Yapılan eylem sonucunda 4 özel harekatçı ölürken 2 özel harekatçı da yaralanmıştır. Ayrıca araçta bulunan korucu da hafif yaralanmıştır. Eylemden bir saat sonra ölü ve yaralılar Skorsky helikopterlerle kaldırılmıştır. Özel savaş medyası tarafından bu eylem ve sonuçları gizlenmiştir.
* 28 Eylül günü saat 18.45’te Şanlıurfa Emniyet Müdürü ve Şanlıurfa Belediye Başkanının içinde bulunduğu bir eskort, Siverek’ten Urfa’ya gittiği esnasında bir Gerilla timimiz tarafından ferdi silahlarla etkili bir şekilde vurulmuştur. Emniyet Müdürünün içinde bulunduğu aracın hedeflendiği eylemde araç darbe almıştır. Bu eylem Şanlıurfa Belediye Başkanının koruculuğa teşvik etmesi ve koruculuk faaliyetlerini sürdürmesine karşı uyarı amaçlı yapılmıştır.
* 28 Eylül günü öğlen saatlerinde Amed’in Bismil ilçesindeki Polis Lojmanlarının güvenliğini tutan polislere yönelik Gerilla güçlerimiz bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylemde 30 metre mesafeden roketatar silahlarıyla yapılan vuruşlar sonrası ölen ve yaralanan polisler, 4 ambülans ile olay yerinden kaldırılmıştır. Ancak sayı netleştirilememiştir.
* 29 Eylül günü saat 18.00’de Muş’un Varto ilçe merkezinde 2 özel harekat üyesi, ilçeye doğru gittiği esnada hedef alınmıştır. Gerilla Timimizin etkili vuruşlarla gerçekleştirdiği eylem sonrası 2 özel harekatçı da ölürken, eylem timimiz üs alanlarına sağlam bir şekilde ulaşmıştır.
* 27 Eylül günü saat 07.00’de TC ordusu, Siirt, Şirvan, Baykan’dan gelen yine Baykanıs, Argo, Kırdilek, Qanexder, Müdüs ve İskambul karakollarının da katıldığı 10.000 asker ile Mergelo alanına gizli tutmak kaydıyla kapsamlı bir kara operasyonu yapmıştır. Korucuların da katıldığı bu operasyon güçleri, Gerilla güçlerimiz tarafından 4 yerde vurulmuştur. Hem indirmeler esnasında hem de saldırı kollarına yapılan eylemler sonucunda 7 asker ölürken 1’i Astsubay olmak üzere 2 asker de yaralanmıştır. Yapılan bu kapsamlı operasyon Gerilla güçlerimiz tarafından sonuçsuz bırakılmış, arazide gizli birliklerini bırakan operasyon gücü ise geri çekilmiştir. Sonuçsuz operasyonda askerlerin rastgele çevrelerini taramaları sonucu da arazide çıkan yangın halen devam etmektedir.
* 30 Eylül günü (bugün) saat 06.00’da TC ordusunun 7 Skorsky helikopter ile Şêx Cuma’ya bağlı Çiyayê Qedima silsilesinde indirme yaparak başlattığı operasyon devam etmektedir.
* Ş. Baran Dersim ve son zamanlarda Amed, Erzurum , Beytüşşebab’da şehit düşen arkadaşların ayrıca şehitlikler üzerine yapılan saldırılara karşı akadaşlar intikam eylemleri yapıyor.
* 28 Eylül günü akşam saat 21.00’de Adana’ya bağlı Şakirpaşa mahallesinde Şehit Zafer intikam birimimiz tarafından 1 polis aracı hedeflenerek etkili bir tarzda vurulmuştur. Polis aracında 1’i Başkomiser olmak üzere 2 polis ölmüştür. Eylem ardından gerilla birimi sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.
* 29 Eylül günü akşam saat 18.00’de Şehitliklerimize karşı yapılan saldırılara ve Şehit Raman Soro arkadaş anısına kapsamlı bir eylem düzenlenmiştir.
*Garzan Şehitliğine operasyon yapan konvoya yönelik Kozluk ve Batman arası yolda bir sabotaj eylemi yapılmış, yapılan eylemde 1 akrep ve 1 askeri dolmuş tümden imha edilmiştir. Gerçekleşen bu eylemde Gerillalarımız tarafından net gözle görülen 20 özel harekatçı öldürülmüştür. Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre ise bu eylemde 27 özel harekatçı ölmüştür. TC ordusu ölü ve yaralılarını 16 ambulans ile kaldırmıştır.
*Sabotaj eyleminden hemen sonra sivil bir kamyonet kaza yaparak imha olan araçlardan birine çarpmış elde edilen bilgilere göre bu kazada 4 sivil vatandaş yaralanmıştır. TC ordusu eylem ardından 2000 askerin katılımıyla yeni bir operasyon başlatmıştır. Operasyon halen sürmektedir.
* 29 ve 30 Eylül günleri Erzurum’un Karayazı ilçesine bağlı Dondara, Zeyno, Goma Donzara köyleri çevresinde TC ordusu bir operasyon başlatmıştır. Halen devam eden bu operasyonda ana yollar da askerler tarafından kapatılmıştır.
*Erzurum’un Köprüköy ilçesi kırsal kesimlerinde 4 kişilik bir kontra grubu gerilla kıyafetleri giyerek civarda bulunan halk üzerinde kara propaganda faaliyeti yürütmektedir. Bölge halkının bu kontra gruba karşı dikkatli olması gerekmektedir.
* 29 Eylül günü saat 23.45 ile 02.00 arası Erzurum’un Şenkaya ilçesine bağlı Şehit Sidar alanı ormanlık arazisi TC ordusu tarafından bir kez daha tank ve obüs atışlarıyla vurulmuştur.
* 29 Eylül günü saat 22.00 – 23.00 arası TC ordusu, Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Demirkapı ve Şehit Zozan alanlarını havan toplarıyla bombalamıştır.
* 29 Eylül günü saat 12.30’da bir Gerilla timimizin Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Dağcı Taburuna yönelik geliştirdiği suikast eyleminde 1 özel tim elemanı öldürülmüştür. Eylem ardından panikleyen askerler tabur çevresini rastgele taramıştır.
* 30 Eylül (bugün) saat 08.30’da Dersim Merkez’e bağlı Sinal Karakoluna yönelik Şehit Fırat suikast timi tarafından bir dizi suikast eylemi düzenlenmiştir. Hedef alınan askerlerden 1’i ölürken 1’i de yaralanmış ayrıca kulübelerde bulunan 2 adet termal de vurularak imha edilmiştir.
TC ordusunun gerçekleştirdiği bombardıman ve hava hareketlilikleri kapsamında;
* 27 Eylül gününden itibaren Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Geliyê Dostki ve Binbir alanları havan, obüs ve savaş uçaklarınca bombalanmıştır.
* 29 Eylül günü saat 11.30 – 12.30 arasında Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Bezelê(Aktütün) karakoluna bağlı Sivri tepesi; Medya Savunma alanlarımızdan Avaşin alanı sınır hattında bulunan Tepê Sor alanını obüs ve havanlarla bombalamıştır.
* 29 Eylül günü saat 07.30 – 09.30 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Zap bölgesi sınır hattında bulunan Eriş karakolu; Xeregol alanını, saat 10.30 – 13.30 arasında Bilican ve Eriş karakolları; Şehit Newal, Garêya Piçuk, Garêya Mezin, Şehit Colemerg tepesi yamacını, Dola Şehit Ayten, Berçela yamacını, Kure Jaro, Tepê Şehit Serdar, Gundê Saca, Gundê Dewê, Dola Kinyanış, Cehennem tepesi yamacını, Dola Şivê, Çarserê, Xeregol tepesi yamacını, Tepê Şehit Ümit, Tepê Şehit Çiçek alanlarına yönelik obüs, tank, top, katuşa, havan, ve A-6’lar ile yoğun bir bombardıman gerçekleştirmiştir.
*Gerçekleştirilen yoğun bombardıman sonucunda Sidar Çemçê arkadaşımız şehit düşmüştür.
Şehit düşen arkadaşımızın sicil bilgileri;

*Kod Adı: Sidar Çemçe
Adı-Soyadı: Saim Aladağ
Doğum yeri: Kars
Anne – baba adı: Songül – Celal
Şahadet Tarihi ve Yeri: 29 Eylül 2015 / Medya Savunma Alanları
* 29 Eylül günü saat 09.00 – 11.00 arasında Avaşin alanı sınır hattında, saat 03.00 – 15.30 ile 30 Eylül günü saat 02.00 – 05.00 arasında Zap bölgesi, 30 Eylül günü saat 00.30 – 03.00 arasında Garê alanı üzerinde insansız hava araçları keşif uçuşları gerçekleştirmiştir.
* 29 Eylül günü saat 10.30 – 11.00 arasında Avaşin alanı, saat 14.00 – 16.00 arasında Xakurkê alanı, saat 10.00 – 10.30 ile 30 Eylül günü saat 01.00 – 03.00 arasında Garê alanı, 29 Eylül günü saat 08.30 – 15.00 ve saat 21.00 ile 30 Eylül günü saat 03.00 arasında Zap bölgesi, 30 Eylül günü saat 00.00 – 01.00 arasında Metina alanı, 05.00 – 05.30 arasında Heftanin alanı üzerinde savaş uçaklarının hareketliliği yaşanmıştır.”

No comments