Breaking News

IŞİD, Kürt Mele Şıvan'ın öldüğünü doğruladı

Bir yıl önce eşi ve çocuklarıyla birlikte IŞİD’e katılan Mele Şıvan isimli Kürt imamın öldüğü örgüt tarafından duyuruldu.

Örgüte katıldıktan sonra defalarca videoları yayımlanan Mele Şıvan, “Yakın zamanda Kürdistan’ı fethedeceğiz” sözleriyle hafızalara kazınmıştı. Kürt imamın yayımlanan bir videoda da Şii Heşdi Şabi grubuna mensup bir milisin kafasını kestiği medyaya yansımıştı.
Eşi, 2 kızı ve görev yaptığı Başkent Erbil'e yakın Daratu'da bulunan Mam Cafer Camii'ndeki 2 vaizle beraber Kasım 2014'te Musul’a giderek IŞİD’e katılan imam, örgütte Ebu Harun Kurdi olarak isim değiştirmişti.
Kürtler arasında ise “Terörist Mele (Molla) Şıvan” ya da “Satılmış Mele Şıvan” isimleriyle anılıyordu. IŞİD’in Kürt mensupları Twitter hesaplarında, kendisinden “Şeyh” olarak bahserken, Kürt medyasında ise “Mele Şıvan” olarak daha çok biliniyordu.
IŞİD tarafından yapılan açıklamada, Mele Şıvan’ın Kerkük yakınlarında koalisyon hava güçleri tarafından düzenlenen bir bombardımanda öldüğü duyuruldu.
Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı’ndan bir kaynak, 28 Temmuz’da yaptığı açıklamada, koalisyon güçleriyle ortak ve gizlice yürütülen bir operasyon kapsamında Kürt imamın çok sayıda IŞİD’liyle birlikte araçlarıyla seyir halindeyken bombalanıp etkisiz hale getirdildiğini söylemişti.
Mele Şıvan kimdir?
Şıvan Selah Muhammed (Mele Şıvan) 1986 Erbil doğumlu. 4 kardeşi olan Mele Şıvan’ın annesi ve babası Erbil’de ikamet ediyor. Babası da bilinen bir cami imamı. Erbil’in Şaklawa ilçesinin Zebarok köyü nüfusuna kayıtlı.
Şıvan’ın ilkokul mezunu ve başarılı bir öğrenci olmadığı söyleniyor.
2006 yılında evlenen Mele Şıvan’ın Hana ve Hale adında iki kızı var.
Rudaw

No comments