Breaking News

Hesekê’de 12 Şehit ailesi komünü kuruldu

HESEKÊ – Hesekê ve köylerinde 12 şehit aileleri komünü açıldı.
Şehit Aileleri Kurumu çalışmalarının aktifleştirilmesi amacıyla Hasekê ve köylerinde şehit aileleri kmünleri oluşturuluyor. Bu kapsamda 4 Eylül’de  Xabûr kültür sanat merkezinde şehit ailelerinin katıldığı geniş katılımlı bir toplantı düzenlenmişti. Gerçekleşen toplantıda şehit aileleri çalışmalarının sistemsel ve örgütsel anlamda güçlü bir mekanizmaya kavuşturulması için komünlerinin oluşturulma gereksinimi tartışılmıştı.
Bu amaçla şehit aileleri komünleri oluşturulma çalışması Şehit aileleri Kurumu öncülüğünde 6 Eylül’de Hesekê’de bir hamle başlatmıştı.
4 gün süren hamle kapsamında tüm şehit ailelerin katıldığı toplantı zincirlerinde, şehit aileleri komünü oluşturuldu.
Hasekê’de 12 şehit ailesi komünü oluşturuldu. bu komünler arasında bir de Süryani oluşumunda oluşan bir komün bulunuıyor.
Tüm komünlerin yönetimleri seçildi. Eşbaşkanları ve yardımcıları belirlendi.
Hesekê Şehit Aileleri Kurumu üyesi Fatime Hesen Hesekê ve köylerinde 12 komün oluşturulduğunu belirterek şunları dile getirdi:  “Salihiyê mahallesinin kuzeyinde 30, güneyinde 15 oluşan birer komün oluşturuldu. Ezîziyê, Eskerî veTelaye mahallesinde 15 şehit ailesinden oluşan ortak bir komün kuruldu. Xişman mahallesi ve Xirbe Camûs köylerinin ortaklığında 9 şehit ailesinin katılımıyla bir komün oluşturuldu. Til Hecer de, 28 Nasra da 17,Miftî 14 ve Dahiyê 21 şehit ailelerinin mahallelerinde de birer komün oluşturuldu. Mişêrfê mahallesi ile Tiwêna, Um El-Milih köylerinde 31 şehit ailesinin katılımıyla ortak bir komün oluşturuldu. Til Tewîl, Dawidiyê ve Berzan köyleri de 15 şehit ailesi aracılığıyla ortak komünlerini oluşturdu. Kelasê mahallesinde ise 20 şehit ailesinin katılımıyla komün kuruldu. Yönetimleri seçildi.”
Oluşturulan 12 şehit ailesi komünün kısa sürede konferans düzenleyerek meclisleşmeye gideceği belirtiliyor.
Şehit aileleri komünleri TEV-DEM ve Yekîtiya Star komünleri ile işbirliği içerisinde çalışmalarını yürütecek.
Her komün aylık toplantı ve raporlarını, öneri ve görüşlerini şehit aileleri kurumuna ileteceği, iletilen raporların da Şehitler Konseyinde sunulacağı belirtildi.
(ad)
ANHA

No comments