Breaking News

Devrimci hareketlerden BÖG Komutanı Aziz Güler için mesaj

MAHİR YILMAZKAYA
 GRÊ SPÎ- MLSPB-Devrim Cephesi ve Devrimci Karargâh Rojava Komutanlıkları 21 Eylül günü DAİŞ ‘e yönelik bir operasyon girişimde olan ve faşist DAİŞ çetelerinin denetimde olan bir bölgeye sızma yapan BÖG savaşçılarının alandan çekilirken daha önce çeteler tarafından yerleştirilen mayının patlaması sonucu şehit düşen Birleşik Özgürlük Güçleri savaşçı ve komutanı Aziz Güler (Rasih Kurtuluş) için mesaj yayınladı.
 “ Türkiye ve Kürdistan Devrimci Demokratik Kamuoyuna “ başlığı ile yayınlanan mesajda BÖG Rojava karargah komutanı Aziz Güler ‘in (Rasih Kurtuluş) DAİŞ çetelerine karşı düzenlenecek bir operasyon hazırlığında şehit düştüğü belirtildi.
 “ Aziz Güler yoldaşın şehadeti göstermiştir ki, Türkiye devrimci hareketi Kürdistan devriminin en kararlı, en yılmaz siper yoldaşıdır “ diyen MLSPB-Devrim Cephesi ve Devrimci Karargâh komutanlıkları, Türkiye devrimci hareketinin siper yoldaşlığını sürdürmekte kararlı olduğunu, bugüne dek ödediği ve bundan sonra ödeyeceği bütün bedellere rağmen ısrarlı olduğunu kaydetti.
 Türkiye devrimci hareketinin Kürt devrimiyle ilişkilenmesini sadece “ Enternasyonalizm ” kalıplarına göre açıklamanın yetersiz olacağını, Türkiye devrimci hareketi açısından Kürt devriminin ülke ve bölge devrimi açısından stratejik değerde olduğunu da belirten MLSPB-Devrim Cephesi ve Devrimci Karargâh komutanlıkları “ bu yüzden Türkiye ve Kürdistan devrimleri arasındaki ilişki sadece Türk ve Kürt halklarının kardeşliği üzerinden değil, Türkiye ve Kürdistan devrimlerinin kan kardeşliği üzerinden anlaşılmalıdır “ dedi.
MLSPB-Devrim Cephesi ve Devrimci Karargâh komutanlıkları Türkiye devrimci hareketi ile Kürdistan devrimi arasındaki ilişkilenmenin onlarca yılın sosyal şoven soslu oportünist ve liberal “ dayanışma ” çizgilerinden öte bu iki devrim arasındaki “ siper yoldaşlığı ” temelinde olduğunu da belirtti.
 Türkiye devrimci hareketinin Kürdistan devrimiyle arasındaki siper yoldaşlığının şehadetlerle kutsandığını, “ dün Paramaz’ların, Bedrettin’lerin, Arpaçay’ların, Halil’lerin, Alper’lerin örnek olduğu bu tutum bugün bu kez Aziz Güler (Rasih Kutuluş) yoldaşın şehadetiyle kutsanıyor. “ diyen MLSPB-Devrim Cephesi ve Devrimci Karargâh komutanlıkları Türkiye ve Kürdistan devrimleri arasındaki siper yoldaşlığı çizgisinin bugün bu kez de Aziz Güler ‘in (Rasih Kurtuluş) şehadetiyle yüceldiğini kaydeti.
 BÖG Rojava Komutanı Aziz Güler ‘in (Rasih Kurtuluş, Kobane direnişinden beri sürdürdüğü siper yoldaşlığı çizgisinin içinde bulunduğumuz bölgesel konjonktür açısından özellikle anlamlı ve değerlidir diyen MLSPB-Devrim Cephesi ve Devrimci Karargâh komutanlıkları açıklamanın sonunda devamla şunları belirtti;
 “ Biliyoruz ki, emperyalizm ve bölgesel sömürgecilik DAİŞ+TC saldırısı ve Amerikan desteği arasında makasa alarak Rojava devrimini Kürt devrim önderliğinden ve emekçi Kürt halkından çalarak işbirlikçi bir zemine çekmek derdindedir.
 İşte böyle bir siyasal düzlemde Rojava devrimini emperyalizme ve sömürgeciliğe karşı bir mevzi, bir bayrak olarak korumanın biricik yolu Kürt devrimiyle siper yoldaşlığını geliştirmek ve güçlendirmektir.
Rasih yoldaş mücadelesi ve şehadetiyle bu yönelimin bir bayraktarı olmuştur. Bizler Rasih yoldaşın temsil ettiği bu değerleri ve taşıdığı bayrağı daima yükseklerde tutmanın en yüksek kararlılığı ve inancı içinde BÖG komuta heyeti ve savaşçılarının acılarını paylaşıyor, Türkiye ve Kürdistan devrimcilerine başsağlığı diliyoruz. 

No comments