Breaking News

PYD 6. Kongresi başladı

GIRKÊ LEGÊ – Demokratik Birlik Partisi, 12. Kuruluş yıldönümünde 6. Genel kongresini gerçekleştirmek üzere toplandı. 600 delege ve birçok siyasi parti temsilcisiyle bakur, başurê Kurdistan ve Avrupa’dan heyetlerin katıldığı kongre şu dakikalarda başladı.
Demokratik Birlik Partisi (PYD), 12. Kuruluş yıldönümünde 600 delege birçok heyet ile gözlemcinin katılımyla Rşmêlan kasabasında 6. Genel kongresini gerçekleştiriyor.
Kongre Aram Dikran Kültür Sanat Merkezi’nde “Rojava’dan Demokratik Suriye’ye Doğru” sloganıyla saat 09.20’de başladı.
Kongreye her üç kantondan delege ve Avrupa ile tüm Kürdistan parçalarından siyasi parti ve örgütr temsilcileri, arap temsilcilerden oluşan davetlilerle 300 dolayında misafir katıldı.
Kongrede partinin eş enel başkanları Salih Muslim ve Asya Abdulah ve Demokratik Özerklik Yönetimi Yasama ve Yürütme Meclisi temsilcileri, TEV DEM üyeleri de hazır bulunuyor. Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yeğen ve Urfa HDP milletvekili Dilek Öcalan da kongeye katılanlar arasında.
Kongre salonu PYD bayrakları ve şehit posterleriyle, “demokratik siyaset demokratik ve ekolojik toplumun temelidir”, “demokratik özerk yönetimin temeli ekolojik ve ahlaki siyasettir”, “Kobani zaferi insanlığın ve ulusal değerlerin başarısıdır”, “bilim, yönetim ve örgütlenme özgür inşasının esasıdr”, şehitlerimizin yolu ve önderliğimizin düşünceleri halkarın özgürlüğünün teminatıdır” yazılı pankartlarla donatıldı.
Kongrede açılış konuşmasının ardından PYD Eşbaşkanları Asya Abdulah ve Salih Muslim dışında kanton Eşbakanı Şêx Himêdî Deham El-Hadî, HDP adına Selma ırmak, YNK adına Mele Bextiyar, KDP adına Kemal Kerkuki, Goran hareketi adına Zerdeşt Mele Hesen’in yanısıra Özgür Kadın Kongresi, Hizbi Zehmetkêşan, Tevgera Azadi ve diğer birçok siyasi parti ve örgüt adına katılımcının konuşarak önemli mesajlar vermesi bekleniyor.
Devrim şehitleri anısına başlayan kongre şu dakikalarda Asya Abdullah’ın delegeleri e misafirleri selamlayan açılış konuşmasıyla devam ediyor./..
 (aç)
ANHA

No comments