Breaking News

Salih Muslim Bogdanov ile görüştü

MOSKOVA – PYD Eşbaşkanı Salih Muslim Rusya Dışişleri Bakan yardımcısı Mihail Bogdanov ile Suriye krizi ve çözümüne ilişkin görüştü. Muslim ilerde bu konuda konferans gereçkeleşceğini ve Rojva aÖzerk Yönetiminin de buna katılım gösterebileceğini belirtti.
PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, Rusya’da Suriye krizine çözüm arayışları çerçevesinde Rusya Dışişleri Bakan yardımcısı Mihail Bogdanov ile görüştü.
Gçrüşme dün akşam Rusya Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleşti. Yaklaşık 2 saat süren görüşmede  Suriye’de yaşanan sorunlar ve çözüm yolları ile önümüzdeki süreçte gerçekleşmesi planlanan konferans tartışıldı.
Görüşmede ayrıca Türkiye’nin Ezaz bölgesine yönelik planları da ele alındı.
Görüşmeye ilişkin ANHA’ya bilgi veren PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, Rusta Dışişleri yetkilileriyle Suriye krizi ve çözüm yolları üzerine kapsamlı tartışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Muslim, görüşmede kendi çözüm projelerini birkez daha anlattıklarını ve projelerinin olumlu karşılandığını ifade etti.
‘Özerk Yönetimi konferansa katmak istiyorlar’
Salih Muslim, gçrüşmede BM Suriye Özel Temsilcisi Stephan Demistora’nın hazırladığı plan gereği önümüzdeki süreçte gerçekleşmesi beklenen konferans üzerinde de durulduğunu belirterek, “Konferansa Rojava Demokratik Özerklik Yönetiminin de katılmasını istediklerini belirttiler. Biz de bunu olumlu karşıladığımızı ve Özerk Yönetim olarak konferansa katılabileceğimizi söyledik” dedi.
PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, Türk devletinin Rojava karşıtı politikaları ile özellikle en son Ezaz ve Cerablus bölgelerine yönelik girişim ve planlarına ilişkin de görüş, rahatsızlık ve eleştirilerini paylaştıklarını ve Bogdanov’un da bu görüşlerini desteklediğini kaydetti. Muslim, Bogdanov’un sözkonusu alanlarda “güvenli bölge” vb oluşumların olamayacağını belirttiğini de sözlerine ekledi.
 (aç)
ANHA

No comments