Breaking News

YPG’li Şax toğrağa verildi

KOBANÊ – 7 Ağustos Kobanê direnişinde yaşamını yitiren Kemal Konrat (Mezlûm Şax) Kobanê’de toprağa verildi.
7 Ağustos’ta Sirîn kasabasını kurtarma operastonunda yaşamını yitiren özgürlük savaşçısı Kemal Konrat (Mezlûm Şax) Kobanê Şehit Aileleri Kurumu tarafından Termik köyünde bulunan Şehîd Dicle mezarlığında toprağa verildi.
özgürlük savaşçısı için Şehitlikte bir tören düzenlenirken Şehit Aileleri Kurumu adına Mustefa Êto bir konuşma yaptı. özgürlük şehitleri anıları önünde saygıyla eğiliyorum diyerek sözlerine başlayan Êto, kan emici yarasaların şehitlerin kanıyla elde edilen Kürt halkının başarılarına tamül edemediklerini söyledi.
Türk devletinin 10 günü aşkındır özgürlük savaşçılarının cenazelerinin Türk devleti tarafından geçişlerine izin verilmediğini hatırlantan Êto şunları dedi: “Cenazelerin bir ülkede bekletilmesinin dünyanın hiç bir kanununda yeri yok. dünyanın her yerinde cenazeler bir ülkeden bir ülkeye götürülüp ve ailelerine teslim edilmektedir. ancak Türk devleti özgürlük savaşçılarının ailelerine teslim edilmesine izin vermemektedir.”
Êto, insani vicdani açıdan cenazelerin günlerce dışarıda bekletilmesinin kabul edilemez olduğunu dile getirerek, türk devletinin bu yanlış ve ahlak dışı tutumlarını kınadıklarını belirtti.
konuşmalar ardından özgürlük savaşçısı sloganlar eşliğinde toprağa verildi.
(ekip/ad)
ANHA

No comments