Breaking News

Cisr El-Şixur’da Baas rejimi ile Nusra çeteleri çatışıyor

İDLİB – Cisr El-Şixur bölgesinde Baas güçleriyle El-Nusra çetelerinin etkin olduğu muhalif gruplar arasında çatışma çıktı.
Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, dün gece geç saatlerde İdlib’e bağlı Cisr El-Şixur’un Firîka köyünde Cebhet El-Nusra çeteleri ile Baas rejim güçleri arasında şiddetli çatışmalar başladı. Bölgede çatışmalar halen deavam ederken  savaş uçaklarının da bölgeyi yoğun bir şekilde bombaladığı öğrenildi.
Idlib’in düşmesinden Türliye ve Suudi Arabistan’ı sorumlu tutan ve Türkiye’nin Suriye’ye direkt saldırıda bulunduğunu söyleyen Baas lideri Beşar Esad, dün idlib’e ordunun güç göndereceğini duyurmuştu.
Konuya ilişkin Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de Cisr El-Şixur’un Firîka köyü yakınlarındaki kontrol noktasında islamcı gruplarla rejim güçleri arasında çatışma çıktığını, çatışmalara Hizbullah’ın yanısıra Irak’tan gelen Şii güçlerin de katılarak rejim güçlerine destek verdiğini iddia etti.
Gözlemevi, çatışmalarda her iki tarafın da ölü ve yaralılarının olduğunu söyledi. Ancak sayı vermedi.
Rejim güçlerinin de savaş uçaklarıyla çatışma bölgesine yakın Meret Numan alanını bombaladı. Ancak bombardımanın sonuçlarına ilişkin somut bilgi edinilemedi.
(aç)

No comments