Breaking News

Cizîr Kantonu Eşbaşkanlığı 1 Mayısı kutladı

HABER MERKEZİ – Cizîr Kantonu Eşbaşkanlığı 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nı tüm Rojava, Suriye ve dünya emekçilerine kutladı. Eşbaşkanlık, hakların teminat altına alındığı demokratik bir toplum için tüm emekçileri güçlerini birleştirmeye çağırdı.
Cizîr Kantonu Eşbaşkanlığı 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımladı. Eşbaşkanlığın açıklaması şöyle;
“1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı işçilerin karanlık güçlerden haklarını almasını ifade ediyor. işçi ve emekçiler tarihte uzun soluklu bir direniş yaşamışlardır. Bu direniş sonucunda tüm özgürlük hareketleri içerisinde birçok şehit olmuştur. emekçi sınıfı iktidarlara karşı insanlık devrimi olarak çıkmışlardır.
Partiya Karkerên Kurdistan (PKK) uzun soluklu mücadeleye başladıktan sonra, işçi sınıdı artık Abdullah Öcalan ve kanlarını özgürlük yolunu aydınlatmak için veren arkadaşları sayesinde halk devriminin öncülüğünü yaptılar.
Parti yöneticileri her dört parça Kürdistan’da ve Ortadoğu’da mücadele yürüttü ve bu mücadelenin sonucunda 19 Temmuz Rojava devrimi ortaya çıktı. 19 Temmuz projesi Kürt ve tüm Rojava halklarının aydınlattı ve tüm sınıfları, oluşumları iktidarlara karşı birleştirdi. İşçi sınıfı bu devrimin enerjisi oldu. Kanlarıyla tüm saldırganlara, bölge güçlerine ve ulus devlete karşı çıktılar.
Cizîr Kantonu Eşbaşkanlığı olarak bu vesileyle, dünya işçi ve emekçilerinin bayramını kutluyor ve tüm işçiler arasında birliğin sağlanmasını diliyoruz. Demokratik renkli bir toplumun oluşum günü olmasını diliyoruz.”
(ad)
ANHA

No comments