Breaking News

YPG Efrîn Komutanlığı: Devrimciler Ordusu’nun ilanını kutluyoruz

HABER MERKEZİ – Efrîn Kantonu YPG Komutanlığı, Özgür Suriye Ordusu’ndan 7 Tugayın ‘Devrimciler Ordusu’ oluşturmasını kutladı. Komutanlık Suriye halklarının çıkarları için Devrimciler Ordusuyla ortak hareket etmeye hazır olduklarını söyledi.
Askeri ortaklık çerçevesinde Özgür Suriye Ordusu içinde yer alan 7 tugay ‘Devrimciler Ordusu’ çatısı altında birleşti. Bunun üzerine Efrîn Kantonu YPG Komutanlığı yazılı bir açıklama yayınlayarak Tugayların birleşmesini kutladı.
YPG açıklamasında şunlara yer verildi; “Suriye’nin içinden geçtiği hassas ve kırılgan süreç karşısında Efrîn YPG güçleri olarak, ‘Devrimciler Ordusu’nun ilanını, Suriye’nin demokratik ve çok yönlü değişimi sırasında önemli bir adım buluyoruz. Onun içinde bu adımı kutluyoruz. Efrîn Kantonu YPG Komutanlığı olarak bu adımı ve Tüm Suriye’deki güçlerin birliğini oluşturacak adımları destekliyoruz.”
Açıklamanın devamında , Efrîn YPG Komutanlığı olarak, Suriye halklarının çıkarlarına esas alarak ‘Devrimciler Ordusu’ ile ortaklaşmaya hazır olduklarını kaydetti.
(ad)
ANHA

No comments