Breaking News

YPG: Kobanê ve Til Hemis’te 13 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, Kobanê’nin güneyinde 6 çete üyesinin öldürüldüğünü, Til Hemis’in güneyinde saldırı hazırlığı içerisinde bulunan çetelere güçlerinin etkili bir şekilde müdahale ettiğini belirtti. Til Temir’in batı sınır hattında arama tarama faaliyetleri sonucu çetelere ait 18 cenaze ile çok sayıda cephanenin ellerine geçtiğini kaydetti.
YPG Basın Merkezi yazılı bir açıklama yaparak, DAIŞ çetelerinin işgal girişimine karşı yürütülen Kobanê direnişinin 230. gününde devam ettiğini belirtti.
YPG, “Güçlerimiz dün Kobanê’nin güneyinde bulunan Mirabba tepesinde konumlanan çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Bu saldırı sonucunda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür.
Aynı cephede bulunan Elganê ve Ernê köylerinde DAIŞ çeteleri bir saldırı düzenlemiştir. Güçlerimizin sert karşılık verdiği saldırı ardından alanda şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmalarda tespit edilebilen 4 çete üyesi öldürülmüş, 6 çete üyesi de yaralanmıştır” dedi.
Saldırı hazırlığındaki çetelere müdahale edildi 7 çete öldürüldü
Dün gece DAIŞ çeteleri Til Hemis’in güneyinde bulunan Xîzêla köyü çevresinde bir saldırı düzenlemek istediğini belirten YPG, “Güçlerimiz saldırı hazırlığındaki grupları fark ederek anında müdahale etmiştir. Güçlerimizin müdahalesi ardından alanda başlayan çatışmalar gece geç saatlere kadar aralıksız bir biçimde devam etmiştir. Bu alandan yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 7 çete üyesi öldürülmüştür dedi.
18 çete cenazesiyle çok sayıda cephane ele geçti
Cizire Kantonu’nun batı sınır hattında, Til Temir ve çevresinde DAIŞ çeteleri tarafından 30 Nisan günü düzenlenen saldırıların püskürtüldükten sonra, alanda arama-tarama faaliyeti yürüttüldüğünü belirten YPG, “Bu faaliyetler sonucunda güçlerimiz 18 çete cenazesiyle birlikte çetelere ait 24 adet kaleşnikof, 30 adet kaleşnikof şarjörü, 4 adet B7 roketatar, 1 adet BKC ve bu silahlara ait çok sayıda cephane ele geçirmiştir” diye belirtti.
(ad)
ANHA

No comments