Breaking News

YPG savaşçıları son yolculuklarına uğurlandı

HESEKÊ – Til Berek’te çıkan çatışmada yaşamlarını yitiren YPG savaşçıları Mahir Elî (Egîd Botan) ve Elî Mihemed (Egîd Rustam) Hesekê de düzenlenen bir törenle son yolculuklarına uğurlandı.
Til Berek’te 7 Nisan 2014 yılında çıkan çatışmada yaşamlarını yitiren ve Til Berek özgürleştirilmesinden sonra cenazeleri alınan YPG savaşçıları Mahir Elî (Egîd Botan) ve Elî Mihemed (Egîd Rustam) cenazeleri düzenlenen bir törenle Hesekê’nin Dawidiye köyünde bulunan Şehîd Dijwar Mezarlığında toprağa verildi.
Cenazeler için ilk tören Hesekê Şehit Aileleri kurumunun önünde yapıldı. Buradan alınan cenazeler oluşturulan kalabalık bir araç konvoyu ile toprağa verilecekleri mezarlığa doğru yola çıkarıldı. Cenaze mezarlık girişine ulaştıktan sonra slogan atan kitle cenazeyi omuzlara alarak mezarlığa geçti. Burada şehitlerin silah arkadaşları tarafından şehitler için bir askeri tören düzenlendi.
Tören sonunda Şehit Aileleri Kurumu adına Fatima Hesen bir konuşma yaparak, Kürt halkının hiçbir zaman şehitlerinin kanlarını yerde bırakmadığını söyleyerek, topraklarını savunmak için toprağa düşen şehitlerin silahlarını yerde bırakmayacaklarını ifade etti. Şehit Mahir Eli’nin ailesi adına kardeşi Mihemed Eli ve Şehid Eli Mihemed ailesi adına da şehidin amcası kızı Sozdar Mihemed ise törende yaptıkları konuşmada şehitlerin anılarına bağlı kalacakları ve mücadelelerini sürdürecekleri sözünü verdi.
Konuşmalardan sonra şehitlerin künyeleri okunarak şahadet belgeleri ailelerine teslim edildi. Daha sora cenazeler slogan ve zılgıtlarla toprağa verildi.
(lg)
ANHA

No comments