Breaking News

YPG savaşçısı Bektaş Şırnak’ta son yolculuğuna uğurlandı

ŞIRNEX - DAIŞ çetelerinin Kobanê’ye yönelik saldırılarında yaşamını yitiren YPG Savaşçısı  Ramazan Bektaş’ın (Agit Cudi) cenazesi, Şırnak’ta binlerce kişinin katıldığı görkemli bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.
DAIŞ çetelerinin 20 Ekim 2014’te Kobanê’ye yönelik düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren YPG Savaşçısı Ramazan Bektaş’ın (Agit Cudi) cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından çok sayıda araçtan oluşan konvoy eşliğinde Urfa’dan alındı. Bektaş’ın cenazesi kent merkezinde Şırnak il, ilçe ve belde belediye eşbaşkanları, HDP MYK üyeleri, HDP Şırnak Milletvekili Adayı Aycan İrmez, HDP, DBP Şırnak, il, ilçe örgütü yöneticileri ve kentte bulunan kurum temsilcisinin yanı sıra binlerce yurttaş tarafından karşılandı. Daha sonra Bektaş’ın YPG bayrağına sarılı tabutu omuzlara alınarak Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Nala Rû Mezarlığı’na getirildi. Yürüyüşte, YPG, YPJ, PKK ve KCK bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı. Mezarlıkta “Çerxa şoreşê” marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu.
‘Topraklarımızı şer odaklarına bırakmayacağız’
Törende konuşan HDP MYK Üyesi Mehmet Aslan, “Kürdistan’ın dört bir yanı faşist devletler ve örgütlerle dolu. Böylesi bir coğrafyada yaşamanın acı ve trajik bedellerini ödemek zorunda kalıyoruz. Bunca şahadete rağmen biz de topraklarımızı ne şer odaklarına ne çeteci terör örgütleri ve onlarla beraber din düşmanı olan devletlere bırakmayacağız. Bunu defalarca, binlerce şehit yoldaşımızın mezarı başında söyledik. Bunu bir kez daha buradan tekrarlamak istiyoruz. Kürt gençleri halkıyla birlikte topraklarını asla despotik devletlere, işbirlikçi İslam karşıtı DAIŞ örgütlerine bırakmayacaktır” dedi.
‘Oğlum tüm Kürdistan şehididir’
YPG savaşçsısı şehit Bektaş’ın annesi Nuriye Bektaş ise, oğlunun tüm Kürdistan halkının şehidi olduğunu söyledi. Anne Bektaş, “Bana oğlumun bedenini getirdiğiniz için tüm Kürt halkına teşekkür ediyorum. Ramazan sadece benim değil bu uğurda yaşamını yitiren tüm Kürdistan şehitlerinin kardeşidir, sizlerin de yoldaşı ve kardeşidir” dedi.
(lg)

No comments