Breaking News

YPG: Til Temir’de 65 çete öldürüldü, çatışma sürüyor!

HABER MERKEZİ – Til Temir ile Hasekê arasında kalan bölgede 30 Nisan günü başlayan ve halen devam eden çatışmalarda bir mezra özgürleştirildi, bomba yüklü üç araç imha edildi. 65 çete üyesinin öldürüldüğü çatışmalarda 12 YPG savaşçısı da yaşamını yitirdi.
YPG, Cizîr Kantonu’nun batı sınır hattında çete gruplarıyla YPG güçleri arasında yaşanan çatışmaların devam ettiğini bildirdi.
Yazılı bir açıklama yayınlayan YPG Basın Merkezi, halen devam eden çatışmalarda çetelere çok ağır darbeler vurulduğunu ve öldürülen 65 çeteden 31’inin cenazelerinin denetimleri altında bulunduğunu, bir panzerin de ele geçirildiğini belirtti.
30 Nisan günü sabah saat 05.00’da DAIŞ çeteleri tank, zırhlı araçlar ve ağır silahlar desteğinde Til Temir ile Hasekê arasında kalan bölgede büyük ve kapsamlı bir saldırı düzenlediği kaydedilen YPG açıklamasında devamla şu bilgiler verildi:
Bir mezra özgürleşti, 38 çete öldürüldü
“Til Cedaye, Til Fweda, Til Dimşîd, Til Riman ve Seyyad köylerini hedefleyen çete gruplarıyla güçlerimiz arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır.
Dün sabah saatlerinde çete grupları ilk olarak Til Fweda, Til Cedaye, Til Dimşîd ve Seyyad köylerini hedeflemişlerdir. Til Fweda köyüne girmeyi başaran çete gruplarıyla güçlerimiz arasında gece geç saatlere dek şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Güçlerimiz gece saatlerinde karşı saldırılarla çete gruplarını Til Fweda köyünde girdikleri noktalardan çıkartmıştır. Daha sonra çete grupları iki ayrı kol şeklinde bu köye yönelik yeni bir saldırı düzenlemiş, fakat bu saldırı da güçlerimizin kahramanca direnişi sayesinde boşa çıkartılmıştır.
Gece saatlerinde güçlerimiz çetelerin konumlandığı Til Fweda yakınlarındaki bir mezraaya saldırı düzenlemiş ve çete gruplarını buradan püskürterek mezraayı özgürleştirmiştir.
Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 38 çete üyesi öldürülmüştür. Bu alanda öldürülen çetelerden 21’inin cenazesi güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır.”
Dört ayrı bombalı araçtan 3’ü imha edildi
DAIŞ çetelerinin Til Riman köyüne yönelik düzenlediği eş zamanlı saldırıların da YPG güçleri tarafından güçlü bir şekilde karşılandığını kaydeden YPG, “Gün boyunca çeteler 4 ayrı bomba yüklü araçla saldırı düzenlemiş, bu araçlardan üçü patlatılarak imha edilmiştir. Dördüncü araç da güçlerimize ulaşmadan önce tahrip edilmiş ve denetim altına alınmıştır. Yine bu alanda çetelere ait pick-up marka bir araç da patlatılarak imha edilmiştir” dedi.
8 intihar saldırısı düzenleyen çetelerden 27’si öldürüldü
“Bomba yüklü araçlar dışında bu cephede 8 ayrı çete üyesi üzerlerindeki patlayıcıları havaya uçurarak intihar etmiştir. Çetelerin bu saldırıları da güçlerimizce boşa çıkarılmıştır” denilen açıklamanın devamı şöyle:
“Güçlerimizin arasında kalan çete gruplarını kurtarmak amacıyla panzer eşliğinde alana gelmek isteyen çete grupları da etkili bir şekilde vurulmuştur. Burada da çok sayıda çete üyesi öldürülmüştür. Çetelere ait 1 panzer güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır.
Bu alanda da tespit edilebilen 27 çete üyesi öldürülmüştür. Öldürülen çetelere ait 10 cenaze güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır.
Her iki çatışma cephesinde toplamda 65 çete üyesi öldürülmüştür.”
12 YPG’li yaşamını yitirdi
YPG, bu kapsamlı çete saldırılarının püskürtülmesi sırasında Til Cedaye köyünde 7, Til Fweda köyünde3 ve Til Riman köyünde de 2 olmak üzere 12 YPG savaşçısının yaşamını yitirdiğini duyurdu.
YPG, adı geçen alanlardaki çatışmaların halen devam ettiğini açıkladı.
(aç)
ANHA

No comments