Breaking News

Çetelerin kaçırdığı 80 sivil kurtarıldı

KOBANİ – DAIŞ çetelerinin dünkü kanlı saldırısı ardından temizlik operasyonuna başlayan YPG ve Asayiş güçleri kentin Mektel, Kaniya Kurdan ve Şehid Moro mahallerinde çeteere vrudğu etkili darbelerle çetelerin elinde rejin olan 80 sivili kurtardı.
DAIŞ çetelerinin Türkiye tarafından geçerek Kobani’ye yönelik geliştirdiği saldırılar üzerine YPG ve Asayiş güçlerini başlattığı temizlik operasyonu devam ediyor.
Çeteler, dün sabah saat 04.40 civarında Mürşitpınar sınır kapısında bomba yüklü bir araç patlatttıktan sonra kent merkezinde bulunan Kaniya Kurda mahallesi, Sınır Tanımıyan Doktorlar Örgütü’ne ait hastane, Botan mahallesi ve Hacı Reşat Cami’sine de saldırı düzenledi. ÖSO savaşçılarına ait kıyafetler giyen çeteler, kent içinde çoğunluku kadın ve çocuklardan oluşan sivilleri rast gele tarayarak katliam giriiminde bulundu.
Resmi olmayan rakamlara göre, çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan 60’ın üzerinde sivili katleden çeteler bazı aileleri de rehin alıp kalkan olarak kullanmak üzere kaçırdı.
YPG e Asayiş güçlerinin başlatttığı geniş çaplı operasyonda onlarca çete üyesi öldürüldü. Dün gece ve bu sabah devam eden operasyonda kentin Mektel, Kaniya Kurdan ve Şehid Moro mahallerinde kuşlatmaya alınan çetelere etkili darbeler vuruldu. Operasyonda şu ana kadar çetelerin rehin aldığı 80 sivil de kurtarıldı.
YPG ve Asayiş güçlerinin operasyonu devam ediyor.
(ekip/aç)
ANHA

No comments