Breaking News

En anlamlı cevabı yine halk verdi

GIRÊ SPÎ – 6 Mayıs’ta başlatılan Komutan Rubar Hamlesi çerçevesinde YPG güçleri, DAIŞ çetelerinin askeri karargaha dönüştürdüğü Girê Sipî’yi özgürleştirdi. Kent halkı, Girê Spî’nin DAIŞ işgalinden kurtarılmasıyla yeniden doğmuş gibi olduklarını kaydetti.
YPG/YPJ güçlerinin Burkan El-Fırat’la birlikte Girê Sipî’yi özgürleştirmesi operasyonunda, çetelerin kalkan dayatmalarına karşı çıkarak sınır hattında mahsur kalan halk, YPG’nin kente bayrak çekmesiyle evlerine geri dönmeye başladı.
Kent sakinleri YPG ve Burkan El-Firat direnişçilerinin tarihi başarısı ve kentin DAIŞ işgalinden kurtarılmasına ilişkin duygularını ANHA’yla paylaştı.
Xelîl Mihemed isimli Girê Sipî’li yurttaş, “Kentin DAIŞ çetelerinden özgürleştirilmesiyle yeniden dünyaya geldiklerini” ifade ederek YPG/YPJ’nin artık burada olması moralimizi çok daha yükseltmiştir” dedi.
Salha Elî adlı arap kadın da, DAIŞ’ın baskı ve zulmünden kurtulduklarını dile getirdi. Çetelerin çocuklara korku saldığını, kadınları içeriye hapsederek dışarıya çıkmalarına izin vermediğini söyleyen Elî, dehşet saçan çetelerin “İslamiye” adına akla gelmeyecek kirli uygulamalar gerçekleştirdiğini kaydetti.
Casim Xelef isimli yurttaş ise, Girê Sipî’nin özgürleştirilmesiyle artık evlerinden dışarı çıkarken kendilerini daha rahat hissetmeye başladıklarını ve çete işgali altında bozulan psikolojilerinin düzeleceğine inandığını söyledi.
Kenti savaş nedeniyle terk eden halka seslenen Xelef, YPG/YPJ güçlerinin kentlerini çetelerden temizleyip özgürleştirmesiyle halkın daha rahat yaşayabileceğini ve bir an önce evlerine geri dönmelerinin kendileri için daha iyi olacağını söyledi.

KAMERA: RIZGAR ADANMIŞ
(ekip/ai/aç)
ANHA

No comments