Breaking News

3 savaşçıyı binler uğurladı

DIRBÊSIYÊ – Siluk kasabasının DAIŞ çetelerinden temizlenmesi operasyonunda yaşamını yitiren 3 YPG/YPJ savaşçısı, binlerin katıldığı bir törenle Rustem Cûdî Şehitliğinde toprağa verildi.
3 gün boyunca kuşatmada kalan Siluk kasabasının DAIŞ çetelerinden kurtarılması operasyonunda 13-14 Haziran’da yaşamını yitiren YPG/YPJ savaşçıları Fehed Xelê (Rizgar), Newroz Cuma (Zîlan Efrîn) ve Zîlan Elî’nin (Şêrîn Efrîn) cenazeleri, Dirbêsiyê kentinde binlerce kişinin katıldığı bir törenle zılgıtlar arasında son yolculuklarına uğurlandı.
Cenazeyi almak için Serêkaniyê’deki Roj hastanesi önünde toplanan kitle, YPG/YPJ, TEV-DEM bayrakları ve şehit posterleri kaldırarak sık sık şehid namirin sloganları haykırdı.
Cenazeleri hastaneden alan binler, Dirbêsiyê’nin Berkevirê köyündeki Rustem Cûdî Şehitliğine doğru araç konvoyuy yola çıktı.
Şehitlik yolunda cenazeleri omuzlayan halk, yine şehitlere bağlılık sloganlarıyla şehitliğe kadar yürüdü.
Şehitlikte düzenlenen askeri törende devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu.
Daha sonra Şehit Aileleri Kurumu yöneticisi Elî Xelîl, Yekîtiya Star koordinasyonu üyesi Sîlvan Ehmed birer konuşma yaptı. Kürdstan halkı ve şehit ailelerine başsağlığı dileyen konuşmacılar, YPG savaşçılarının Kobani’yle başlayan tarihi direniş efsanelerine Cizîr bölgesinde de yenilerini ekleyerek tarihi başarılar elde ettiği ve Kobani ile Cizîr kantonlarını birleştirdiğini ifade etti. Konuşmalarda şehitlere bağlılık ve mücadeleyi yükseltme sözü yinelendi.
Konuşmalar ardından şehitlerin kimlik bigileri okundu.
Tören 3 savaşçının cenazelerinin zılgıtlar arasında toprağa verilemsiyle sona erdi.
(aç)
ANHA

No comments