Breaking News

Til Temir’de hasar tespiti yapılıyor

TIL TEMIR – TEV-DEM’e bağlı Til Temir halk Meclisi’nce kurulan ve çtelerin bölgeye verdiği zararı belirlemek amacıyla kurulan hasar tespit komisyonu çalışmalarına başladı.
TEV DEM’e bağlı Til Temir Halk Meclisi, 8 Haziran’da gerçekleştirdiği toplantıyla Til Temir ve bağı köylerinde DAIŞ çetelerinin işgali sürecinde yurttaşların evleri ve mallarının gördüğü zararı tespit etmek ve yurttaşlara destek sunmak amacıyla hasar tespit komisyonu göreve başlayarak incelemelerde bulundu.
3 kişden oluşan komite halka ait mal-mülkte meydana gelen hasarı tespit ederek kayıt altına alıp rapor hazırlayacak ve bu temelde yurttaşlara gerekli yardımın yapılması için çalışma yürütecek.
Kentin güneyindeki Şehîd Qusey mahallesinden çalışmalarına başlayan komite, zarar görmüş evleri inceleyerek hasar oranını belirledi. Incelemelerde mahalledeki 16 evin avan toplandan dolayı hasar gördüğü ve büyük oranda yıkıldığı tespit edildi.
Komite üyelerinden Ezîz Zahir ve Mihemed Dawê, çalışmaların kentin mahalle ve köy komünlerinin desteğiyle yürütüldüğünü, böylece hasar görmüş, yıkılmış tüm evleri, işyerlerini tespit ettiklerini, komünlerle birlikte zarar oranını belirlemeye çalıştıklarını söyledi.
Til Temir’de bu çalışmayı 3 gün içinde sonuçlandırıp rapor hazırlayacak olan komitenin, konuya ilişkin raporunu TEV DEM Genel Meclisi’ne sunacağı e Kizwan dağı ile Girê Spî bölgesinde de köyleri gezip gözlemlerde bulunacağı belirtildi.
 (aç)
ANHA


No comments