Breaking News

MLKP’den Rojava halkına başsağlığı

HABER MERKEZİ – MLKP/Rojava Komünist Kadn Örgütü, dün Meyselun mahallesindeki sağlık merkezinde çıkan yangın sonucu yaşamını yitiren yurttaşlar için Rojava halkına başsağlığı diledi.
MLKP/Rojava Komünist Kadn Örgütü (KKÖ), dün Qamişlo’da yaşanan yangın faciasında yaşamını yitiren yurttaşlar için yazılı bir açıklama yaparak Rojava halkına başsağlığı diledi.
MLKP’nin mesajı şöyle:
“Qamışlo’nun Meyselun mahallesindeki sağlık merkezinde çıkan yangında aralarında  sağlık çalışanlarının da olduğu çoğunluğu çocuk ve kadın olan 27 canımızı talihsiz kaza sonucu kaybettik. Ailelerine, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.Acıları acımızdır.Yangında yaralanan halkımıza acil şifalar diliyoruz.Savaşın, yokluğun, yoksunluğun ortasında bir de yangın vahşetiyle karşılaşan  halkımızın başı sağolsun.
Tüm  halkımızı yangın vahşetinde yakınlarını kaybeden ailelerimizle dayanışma seferberliğini örmeye, yaralarını sarmaya çağırıyoruz.Faşist DAIŞ çetelerine karşı kadını, genci, çocuğuyla devrimi kararlılıkla savunan kadim halkımız bu acının da üstesinden gelerek yaralarını saracaktır.Dayanışma gücümüzdür.”
(aç)
ANHA

No comments