Breaking News

Birleşik Özgürlük Güçleri DAIŞ’ı Rakka’da vurdu

MAHİR YILMAZKAYA
RAKKA – Birleşik Özgürlük Güçleri savaşçıları DAIŞ’ın kalbi Rakka’da çetelerin üstlendiği bir binaya yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi.
Birleşik Özgürlük Güçleri savaşçıları 14 Eylül günü faşist DAIŞ çetelerinin kalbi Rakka sınırları içerisinde çetelerin üstlendiği bir binaya yönelik sabotaj eylemi düzenledi. Birleşik Özgürlük Güçleri savaşçıları tarafından Rakka sınırları içerisine sızılarak gerçekleştirilen eylemde çetelerin araçları ile yakıt ikmali yaptığı bir binaya mayın yerleştirildi.
Düzenlenen eylem sonucunda binaya yerleştirilen mayın kontrollü bir şekilde patlatıldı. Patlama sonucunda bina ve bina içerisinde yer alan DAIŞ çeteleri tümden imha edildi. Gerçekleştirilen sabotaj eylemi sonrasında Birleşik Özgürlük Güçleri savaşçıları kontrollü bir şekilde alandan çekilerek üslerine döndü.
Birleşik Özgürlük Güçleri savaşçıları,  faşist DAIŞ çetelerine yönelik gerçekleştirdiği sabotaj eylemini başta Bedreddin Akdeniz (Suphi Şoreş) ve Mahir Arpaçay (Tamer Arda) olmak üzere tüm devrim şehitlerine atfedildi.
Birleşik Özgürlük Güçleri savaşçıları geçtiğimiz günlerde de  Gré Spî’ye bağlı Siluk kasabasının 9 km güneyinde DAIŞ çetelerine ait  askeri bir alana yönelik eylem gerçekleştirmiş ve onlarca çete üyesini öldürmüş, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirmişti.
(aç)                                                                                                                   
ANHA

No comments