Breaking News

‘Çete saldırılarını türk devleti organize ediyor’

EFRÎN – Halep’in Şêxmeqsud mahallesine yönelik El-Nusra çetelerinin saldırılarını kınayan Efrîn halkı, çeteleri saldırtan esas gücün türk devleti olduğunu ve amacın da kürtleri mahalleden kaçırtmak olduğunu söyledi.
İslam maskeli çete gruplarının El-Nusra öncülüğünde Şêxmeqsûd’a düzenlediği saldırıları değerlendiren Efrîn’e bağlı Mabeta ilçesinde yaşayan halk, çetelerin arkasındaki gücün AKP ve türk devleti olduğunu ve bunun defalarca kanıtlandığına dikat çekti.
Çete saldırılarının Şêxmeqsûd halkının yerini yurdunu terkedip mahalleyi boşaltmasını amaçladığını kaydeden Xelîl Abdîn, “defalarca Şêxmeqsud’a saldıran çeteler desteğini türk devletinden alıyor” dedi.
Ilçenin TEV-DEM yöneticisi Şukrî Xoce de Nusra çetelerinin Efrîn’in ön savunma hattındaki direnci kırmaya çalıştığına dikkat çekerek “Şêxmeqsûd ile Efrîn ikiz gibidir. Birbirinden koparılmaları düşünelemez” dedi.
Saldırıları kınayan Nedret Bico ise, Şêxmeqsûd’un her zaman direniş mekanı olarak kalacağını belirtti. Bico, YPG güçlerine inancını da “Mahalleyi YPG savunuyor. Çeteler mutlaka kırılacak, yenilecek” sözleriyle dile getirdi.
Kazim Hemo da sözde islamcı çete gruplarının hiçbir savaş kuralını ve insanlık ahlakını tanımadığını belirterek “çetelerin uğruna savaşacakları bir idealleri ve köklü amaçları olmadığı için hiçbir yerde başarılı olamıyorlar. Ama bu çete gruplarına destek veren türk devletinin bölgede çok kirli amaçları var ve bunları da El-Nusra yoluyla gerçekleştirmek istiyor” dedi.
 (aç)
ANHA

No comments