Breaking News

DAIŞ çetesi 5 Libya askerini öldürdü

TRABLUS – Uluslararası toplumun tanıdığı Bingazi hükümetine bağlı güçlere saldıran DAIŞ çeteleri, ikisi üst düzey subay 5 Libya askerini öldürdü.
Bingazi Hükümetine yakın Lana ajansı özel kuvvetler üyesi bir askeri yetkiliye dayanarak, özel kuvvetlere ait araçların Bingazi’nin güneydoğusunda ilerlediğisırada bombalı araçla düzenlenen saldırı sonucunda 5 Libya askerinin öldüğünü duyurdu.
Bingazi’de Pazartesi günü bir mayın patlaması sonucu yine özel kuvvetler üyesi bir komutanın öldürüldüğü bildirilmişti. Pazar günü ise, DAIŞ çeteleriyle yaşanan bir çatışmada 4 asker yaşamını yitirmişti.
Libya’da geçtiğimiz yıldan bu yana Tobruk’a sığınan hükümet uluslararası toplum tarafından tanınırken, başkenti Trablus’da ise Türkiye’nin desteklediği ayrı bir hükümet ve parlamento bulunuyor. Nüfusun büyük kısmı kıyı şeridindeki kentlerde yaşayan Libya’da Tobruk’un yanı sıra Bingazi halen hükümet güçlerinin kontrolünde.
Ancak Sirte kentini işgal eden DAIŞ çeteleri Bingazi’yi işgal amaçlı saldırılarını sürdürürken, Ecdebiye ve Derna kentlerini de işgal girişimlerinde bulunuyor.
(aç)

No comments