Breaking News

Halep’te çetelerin doçka yüklü aracı imha edildi

HALEP – YPG kontrolüdeki Şêxmrqsud’a saldıran AKP güdümlü Cebhet El-Nusra, Ehrar El-Şam ve Nureddin Zenki taburu çetelerine YPG güçleri yine darbe vurdu. Dün gece Halep’in Şêxmeqsûd mahallesini havan toplarıyla bombalayan çetelere ait doçka yüklü bir araç daha imha edildi.
ANHA muhabirlerinin Halep’ten aktardıkları bilgilere göre, dün akşam saat 17.35’te, Halep’in YPG kontrolündeki Şêxmeqsûd mahallesine yönelik havan toplarıyla saldırı düzenleyen Cebhet El-Nusra, Ehrar El-Şam ve Nureddin Zenki taburu çeteleri ile YPG güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.
Yoğun havan topu aldırısına anında karşılık veren YPG güçleri, bölgede yaşanan ve halen yer yer devam eden çatışmalarda çetelere ait doçka yükü bir aracı imha etti.
Cebhet El-Nusra, Ehrar El-Şam ve Nûredîn El-Zenkî taburuna bağlı çete grupları 6 gündür mahalleyi kuşatmaya alarak Efrîn-Halep arasındaki yolu kesmeyi hedefliyor. Bu amaçla bayram sabahı (önceki gün) Şêxmeqsûd’a saldıran çeteler dün akşam da havan toplarıyla yeni bir saldırı düzenledi. Saldırılara sert cevap veren YPG güçleri bayram sabah gerçekleşen saldırıda da çetelere darbe vurarak doçka yüklü bir aracı imha etmişti.
(aç)
ANHA

No comments