Breaking News

HPG 2 Eylül günü yaşamını yitiren 7 gerillanın kimliğini açıkladı

HABER MERKEZİ – HPG BİM, 2 eylül günü Türk ordusunun gerçekleştirdiği yoğun keşif uçuşları ve bombardıman sırasında 7 HPG ve YJA Star gerillasının yaşamını yitirdiğini belirtti.
HPG Basın İrtibat Merkezi yazılı bir açıklama yaparak, 28 Ağustos günü Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bulunan Katûna, Helena ve Garê üçgenindeki Şemzinan Tuguyayı karakolları yollarının gerillalar tarafından kontrole alması ardından 2 Eylül günü Türk ordusunun düzenlediği bombardımanda 7 gerillanın yaşamını yitirdiğini açıkladı.
HPG BİM açıklamasında “28 Ağustos günü Hakkari’nin Şemzinan ilçesinde bulunan Katûna, Helena ve Garê üçgeninde Şemzinan Tugayı karakollarının yolları gerilla güçlerimiz tarafından kontrol altına alınmıştı. Buna karşılık TC ordusu 2 Eylül günü 2 koldan Garê ve Şemzinan Tugayı karakollarından Katûna, Helena ve Garê üçgenine yönelik bir operasyon gerçekleştirmişti. Ayrıca saat 07.00’de Kobra tipi helikopterler alan üzerinde hareketliliği yaşanmış ve gerilla güçlerimiz tarafından ağır silahlarla etkili bir şekilde vurulması ile Kobra helikopterler geri çekilmek zorunda kalmıştır. Karadan başlatılan operasyonun 1. kolu gerilla güçlerimizin bulunduğu alana girmiş ve kısa süreli bir çatışma yaşanmıştı. Operasyon ile eş zamanlı olarak TC ordusu; savaş uçakları, obüs ve havanlarla Helena, Katûna ve Garê üçgenini, Geniştepe ve Konserve tepesini bombalamış, buna karşılık gerilla güçlerimiz havanlarla Gare karakolunu hedef alarak etkili vuruşlar gerçekleştirmişti.
2 Eylül günü gerçekleşen yoğun keşif uçuşları ve yoğun bombardıman sırasında 7 arkadaşımız şehit düşmüştür. Bu alandaki güçlerimiz ile bağlantı kopukluğundan dolayı şahadete ulaşan arkadaşlarımızın açıklaması geç yapılmıştır.
Önder Apo’nun Kürdistan halkı başta olmak üzere insanlığa armağan niteliğinde olan yaşam felsefesini uygulayarak, bu uygulama esnasında canından olma pahasına fedaice yaşayarak mücadele eden öncü militanlarımızın amaçları ve idealleri kutsallık düzeyindedir.
Deniz yoldaşımızın öncülüğünde Agit, Cotkar, Erdal, Hozan, Jinda ve Zilan yoldaşlarımızın büyük bir özveriyle devrim mücadelesindeki inançlı ve kararlı yürüyüşleri, şehadetleri sonrası bütün HPG militanlarına, anılarına özgür ve demokratik bir yaşamı inşa ve intikamlarının alınması görevini bırakmıştır” dedi.
Yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Agit Şax
Adı-Soyadı: Abdullah Keleşoğlu
Doğum yeri: Van
Anne – baba adı: Verdek – İsmet
Şahadet Tarihi ve Yeri: 2 Eylül 2015 / Hakkari
****

Kod Adı: Cotkar Siser
Adı-Soyadı: Nasır Sucai
Doğum yeri: Xoy
Anne – baba adı: Güzel – Alaaddin
Şahadet Tarihi ve Yeri: 2 Eylül 2015 / Hakkari
****

Kod Adı: Deniz Faruk
Adı-Soyadı: Mehmet Yiğit
Doğum yeri: Amed
Anne – baba adı: Azize – Aziz
Şahadet Tarihi ve Yeri: 2 Eylül 2015 / Hakkari
****

Kod Adı: Erdal Urmiye
Adı-Soyadı: İsmail Dudkanlımilan
Doğum yeri: Xoy
Anne – baba adı: Zozan – Hüseyin
Şahadet Tarihi ve Yeri: 2 Eylül 2015 / Hakkari
****

Kod Adı: Hozan Derik
Adı-Soyadı: Agit Süleyman
Doğum yeri: Derik
Anne – baba adı: Şaha – Ali
Şahadet Tarihi ve Yeri: 2 Eylül 2015 / Hakkari
***

Kod Adı: Jinda Sakine
Adı-Soyadı: Menice Dindar
Doğum yeri: Makü
Anne – baba adı: Fatma – Fehim
Şahadet Tarihi ve Yeri: 2 Eylül 2015 / Hakkari
***

Kod Adı: Zilan Tendürek
Adı-Soyadı: Sultan Turan
Doğum yeri: Ağrı
Anne – baba adı: Sıti – Tahir
Şahadet Tarihi ve Yeri: 2 Eylül 2015 / Hakkari









No comments