Breaking News

MİT’in Sultan Murat’ı Türkmenleri göçertiyor

EZAZ – Bab El-Selamê sınır kapısından Ezazê bölgesine sözde Türkmenleri korumak üzere MİT tarafından geçirilen Sultan Murat çetesi Türkmen Hercelê köyünü işgal ederek Türkmenleri köyden sürdü.
ANHA muhabirlerinin Hercelê köylülerinden aldığı bilgilere göre; AKP ve MİT’e bağlı Sultan Murat Tugayı dün gece Türkiye sınırına yakın ve Ezaz’ın 18 kilometre doğusunda yer alan Hercelê köyünü bastı. Türkmenleri koruduğunu iddia eden Sultan Murat çetesi, tümü Türkmen olan köylüleri zorla köyden çıkararak göçertti.
DAIŞ çetelerinin de daha önce 28 Ağustos’ta köyü işgal ettiğini hatırlatan köylüler şimdi Türkmenler adına Sultan Murat çetesinin köylerini işgal ettiğini ve kendilerine tıpkı DAIŞ çeteleri gibi baskı uygulayarak topraklarından kopardığını belirtti.
DAIŞ çetelerinin saldırıları sonucu köylerini Efrîn’e göç etmek zorunda kalan Um Hoş köylüleri de, köyü işgal eden DAIŞ çeteleri arasında Sultan Murat Tugayı üyelerinin de bulunduğunu ve ortak hareket ettiklerini Sultan Murat ve DAIŞ çetesinin vahşetinden dolayı köylerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.
Kaynaklar DAIŞ, Sultan Murat çeteleri ve Türkiye arasındaki ilişkinin açık olduğunu ve birbirlerini desteklediklerini belirtti.
Sultan Murat çetesi 11 Ağustos’ta  Türkiye tarafından Bab El-Selamê sınır kapısından Ezaz bölgesine geçmişti.
(ad)
ANHA

No comments