Breaking News

YPG’den AKP’nin havuz medyasına bir yalanlama daha

HABER MERKEZİ – YPG, Türkiye havuz medyasında yayınlanan, “Amerika’nın Rojava’da eğittiği YPG üyelerinin Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da savaştığı” iddia edilen haberlerin çarpıtma olduğunu kaydederek, Rojava kazanımlarının sekteye uğratılmak istendiğini belirtti.
YPG Genel Komutanlığı yazılı bir açıklama yaparak, Türkiye’de havuz medyasında yer alan haberlerin Rojava devrim kazanımlarını sekteye uğratmak için yürütüldüğünü belirtti.
‘YPG ile koalisyon arasındaki işbirliği durdurulmak isteniyor’
YPG açıklamasında, “Türk devletinde bulunan bazı basın organlarının yayınladığı haberlerde Amerika’nın Rojava’da eğittiği YPG üyelerinin Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da savaştığı iddia edilmiştir. Türk basınının yayınladığı bu haberler tümüyle çarpıtma ve gerçek dışıdır. Bu haberlerle Rojava kazanımları sekteye uğratılmak, YPG ile DAIŞ karşıtı uluslararası koalisyon arasında kurulan ve aktif bir şekilde devam eden işbirliği durdurulmak istenmektedir” denildi.
YPG Genel Komutanlığı, daha önce yayınladıkları açıklamayla Türkiye’de, PKK ve Türk devleti arasında devam eden savaşa ilişkin tutumlarını  dile getirdikleri ve bu savaşın bir tarafı olmadıklarını açıklamıştı.
(ad)
ANHA

No comments