Breaking News

3 YPG’liyi binler uğurladı

DIRBÊSIYÊ – Cizîr kantonunda yürütülen operasyonlarda yaşamını yitiren 3 YPG savaşçısı, binlerce kişinin katıldığı törenle Rustem Cudi şehitliğinde toprağa verildi.
DAIŞ çetelerine karşı süren Komutan Rubar Hamlesinde Mebruka kasabasında yaşamını yitiren YPG’li Musaddıq Mihemed (Rojhat Kobani) ile 23 Şubat 2015’te Til Temir’de yaşamını yitiren YPG’li Meter Elî Nixim (Baran Til Temir) ve Ebdulezîz İbrahîm’in (Soro) cenazeleri, dün akşam saat 20.00’de Dirbêsiyê’nin berkevirê köyündeki Rustem Cudi Şehitliğinde binlerin kaıtlığı bir törenle toprağa verildi.
Her üç savaşçının cenaze töreni için Dirbsêsiyê, Til Temir ve Zurgan’dan binlerce kişi saat 17.30’da Dirbêsiyê Şehit Aileleri Kurumu önünde toplandı.
Ellerinde YPG/YPJ ve TEV-DEM bayrakları ile şehitlerin posterlerini taşıyan kitle, durmadan “Şehid Namirin” ve “Bijî Berxwedana YGP’ê” sloganları haykırdı.
Binler, direnişçilerin cenazelerini buradan aldıktan sonra yüzlerce araçtan oluşan bir konvoyla Berkevirê köyündeki Rustem Cûdî Şehitliğine doğru yola çıktı.
Şehitlik yolunda araçtan inen kitle savaşçıların tabutlarını omuzlayarak şehitliğe kadar yürüdü.
Saat 20.00’de kitle şehitliğe varınca 3 direnişçi için YPG savaçıları askeri düzenledi. Devrim şehitleri anısına saygı duruşunun ardından törende Til Temir Şehit Aileleri Kurumu adına Fehîma Ebdurehman, TEV-DEM adına Dirbêsiyê Halk Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Til Kermê halka hitap etti.
DAIŞ çetelerinin vahşetine karşı YPG/YPJ savaşçılarının sergiledikleri direnişe dikkat çeken konuşmacılar, Rojava halkının tarihi kazanımları ve Demokratik özerklik Yönetim sisteminin verilen şehitler sayesinde kazanıldığını belirterek şehitlerin mücadelesine sonuna kadar bağlı kalacaklarını ifade etti.
Konuşmalardan sonra savaşçıların sicilleri okunarak şehadet belgeleri ailelerine teslim edildi. Aileler de Rojava halkının geleceği çin canlarını feda eden şehitlerine son nefeslerine kadar bağlı kalarak onların yolundan ayrılmayacaklarını söyledi.
Tören, savaşçıların cenazelerinin slogan ve zılgıtlarla toprağa verilemsiyle sona erdi.
(ai/aç)
ANHA

No comments